ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Αστυνομικοί πληρώνουν δικηγόρο για παράνομη σύλληψη του

ΠΑΦΟΣ: Αστυνομικοί πληρώνουν δικηγόρο για παράνομη σύλληψη του

Βαριά καμπάνα για τέσσερις αστυνομικούς στην Πάφο καθώς καλούνται να δώσουν αποζημίωση για παράνομη σύλληψη δικηγόρου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου με απόφαση του καλεί τέσσερις αστυνομικούς να καταβάλουν «αλληλέγγυα και ή ξεχωριστά» το ποσό των 2.000 ευρώ πλέον τόκος από το 2010, για αγωγή που αφορούσε παράνομη σύλληψη δικηγόρου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τη Δευτέρα (01/08), δικηγόρος στις 11.04.2010 συνελήφθη από δυο αστυνομικούς λόγω υψηλού ποσοστού αλκοόλης κατά την οδήγηση.

Ο δικηγόρος αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα τη σύλληψη και συνεργάστηκε με τους δυο αστυνομικούς. Ακολούθως μεταφέρθηκε στην Τροχαία Πάφου για να υποβληθεί σε τελικό έλεγχο αλκοόλης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, εκεί υπήρξε συζήτηση μεταξύ του δικηγόρου και των αστυνομικών προς τις συνεπείς σε περίπτωση άρνηση ενός πρόσωπο να προσφέρει δείγμα για τελικό έλεγχο.

Οι Αστυνομικοί ανέφεραν στον δικηγόρο πως σε περίπτωση άρνησης του για τελικό δείγμα θα οδηγείτο στα κρατητήρια. Ο δικηγόρος άρχισε τότε να φωνάζει και κατευθυνθείτε προς την έξοδο της Τροχαίας Πάφου.

Αν και οι αστυνομικοί τον καλούσαν να ηρεμήσει αυτός συνέχιζε να κατευθύνεται προς της έξοδο. Τότε άλλοι αστυνομικοί του έφραξαν το δρόμο και οι άλλοι δυο του έπιασαν τα χέρια και κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο δικηγόρος αντιδρώντας άρχισε να φωνάζει και να κλότσα. Μάλιστα μια κλοτσιά τραυμάτισε ένα αστυνομικό στο δεξιό του αντίχειρα. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα στα κρατητήρια της ΑΔΕ Πάφου όπου κρατήθηκε για περίπου 10 ώρες.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως με βάση το σύνταγμα ο αστυνομικός δικαιούται να προβεί σε σύλληψη όταν διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα. Σημειώνεται πως ο ενάγων επειδή είχε συνεργαστεί και παρείχε δείγμα εκπνοής και αποδέχτηκε να μεταφερθεί στην Τροχαία προκείμενο να υποβληθεί σε τελικό έλεγχο, δεν διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Τέλος γίνεται αναφορά πως η σύλληψη του ενάγονται κατά το χρόνο που διενεργήθηκε ήταν παράνομη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρώπινο μέλος σε παραλία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θάλασσα - Συνεχίζονται στη ξηρά

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



Θανατηφόρο στη Λάρνακα:  Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα το όνομα του 29χρονου μοτοσικλετιστή

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο Arun Kumar 29 ετών από την Ινδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top