ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες - VIDEO - ΦΩΤΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες - VIDEO - ΦΩΤΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με την Κυριακή (31/07) αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Εν τω μεταξύ, προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης, έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδαδύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνονται προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Μεγάλες επίγειες δυνάμεις με 58 πυροσβεστικά οχήματα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, ενώ μέχρι το βράδυ επιχειρούσαν εννέα αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποσύρθηκαν λόγω της νύχτας αφήνοντας στη μάχη μόνο τα επίγεια μέσα. Συνολικά, επιχειρούν 140πυροσβέστες, 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες και 15βυτιοφόρα.

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Την αισιοδοξία του ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων θα διευκολυνθεί από αύριο, καθώς αναμένεται μείωση της έντασης των ανέμων εξέφρασε ο διοικητής του κέντρου επιχειρήσεων της πυροσβεστικής που μίλησε επίσης στην ΕΡΤ.

 

Η πυρκαγιά απείλησε χωριά της περιοχής, ενώ έγινε απεγκλωβισμός 16ατόμων από σημείο που απειλήθηκε. Επίσης, καταστράφηκε μια ξενοδοχειακή μονάδα και μια εξοχική κατοικία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ανέφερε πως έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους και ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου, ωστόσο η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΕΡΤ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top