Εθνική Φρουρά: Στα χακί και οι Κύπριες γυναίκες

Εθνική Φρουρά: Στα χακί και οι Κύπριες γυναίκες

Μετά από την πρόσληψη των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών και την υπογραφή αρχικά μονοετούς συμβολαίου η Εθνική Φρουρά βρίσκεται επί χάρτου μελετώντας τους επόμενους σχεδιασμούς της για να καλύψει τυχόν κενά.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», δικαίωμα πλέον να υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά ως Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ), θα έχουν και οι Κύπριες γυναίκες από το 2017.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκες στον κυπριακό στρατό: Η ισότητα ήρθε με τον μισθό

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ θα προσληφθούν για να καλυφθούν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω της μείωσης της στρατιωτικής θητείας.

Στόχος είναι οι γυναίκες που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν σε μάχιμες θέσεις, όμως δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα τα οποία το υπουργείο Άμυνας πρέπει να αντιμετωπίσει όπως για παράδειγμα οι εγκυμοσύνες και οι άδειες τοκετού. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αύξηση της εγκληματικότητας και οι συνεχείς υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, η δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE