ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορική τραγωδία στη Πάφο αποφεύχθηκε την υστάτη!

Αεροπορική τραγωδία στη Πάφο αποφεύχθηκε την υστάτη!

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σύγκρουσης δυο αεροσκαφών πάνω από τον αερολιμένα της Πάφου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την υστάτη αποφεύχθηκε μια νέα αεροπορική τραγωδία όταν δυο αεροσκάφη κινδύνευσαν να συγκρουστούν στον αέρα  λόγω της ενεργοποίησης διαδοχικών συστημάτων αποφυγής πρόσκρουσης στο έδαφος.

Σύμφωνα με το πόρισμα λοιπόν, της Βρετανικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη 11/8, το συμβάν σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015 κατά τη διαδικασία προσέγγισης για προσγείωση αεροσκάφους στη Πάφο.

Το εν λόγω αεροσκάφος προσέγγισε τον διάδρομο προσγείωσης στα 1.500 πόδια και ενώ ήταν σε λειτουργία ο αυτόματος πιλότος, ενεργοποιήθηκε το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης στο έδαφος  με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα και να μεταβληθεί η οριζόντια θέση του αεροπλάνου.

Αμέσως οι κυβερνήτες αντέδρασαν και αφαίρεσαν τον αυτόματο πιλότο ακυρώνοντας την διαδικασία προσγείωσης για να κάνουν εκ νέου κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο.

Εκείνη τη στιγμή η οδηγία ήταν να μείνουν στα 2.000 πόδια όμως ενεργοποιήθηκε στο αεροπλάνο δεύτερο σύστημα προστασίας με το οποίο το αεροσκάφος ανακτά περισσότερο ύψος.

Έτσι, αντί στα 2.000 πόδια το εν λόγω αεροπλάνο βρέθηκε στα 2.900 εκεί όπου άλλο αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα.

Ευτυχώς, το άλλο αεροσκάφος άλλαξε αυτόματα ύψος πτήσης και απεφεύχθησαν τα χειρότερα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top