ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Τουρκία: 22 νεκροί από έκρηξη σε γάμο - Για τρομοκρατία μιλά η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μακελειό στην Τουρκία: 22 νεκροί από έκρηξη σε γάμο - Για τρομοκρατία μιλά η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μακελειό στην Τουρκία, στην πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία το βράδυ του Σαββάτου όταν σημειώθηκε έκρηξη σε γάμο πιθανότατα Κούρδων.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 22, ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 8, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης τουλάχιστον 94 είναι οι τραυματίες με ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πληροφίες για 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν έκανε λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ ανέφερε ότι πρόκειται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα. Ένας δεύτερος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. ο Σαμίλ Ταγιάρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύεται ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος.

Για έκρηξη που είναι έργο βομβιστή-καμικάζι έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ. 

Το σενάριο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών ενισχύουν οι πληροφορίες όιι ο γάμος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η επίθεση, ήταν γάμος Κούρδων οι οποίοι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται πως η Γκαζιαντέπ βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.



 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top