ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Καταγγέλλει αστυνομικούς για κακοποίηση ο Γιώργος Φακοντής

ΠΑΦΟΣ: Καταγγέλλει αστυνομικούς για κακοποίηση ο Γιώργος Φακοντής

Σε καταγγελία για κακοποίησή του από μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο, προέβη ο Γιώργος Φακοντής.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου έχει υποβάλει σχετικό παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, στις 12 του τρέχοντος μήνα, μέσω του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, το περιστατικό που οδήγησε τον κ. Φακοντή στην πιο πάνω ενέργεια, σημειώθηκε στην Γεροσκήπου.

Τα μέλη της Αρχής αναμένεται να εξετάσουν το σχετικό παράπονο/καταγγελία στην επόμενή τους συνεδρία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πιο πιθανό σενάριο βάσει των γεγονότων είναι να διοριστεί ποινικός ανακριτής εφόσον υπάρξει το σχετικό διάβημα προς τη Νομική Υπηρεσία και ασφαλώς η έγκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο συμβάν σημειώθηκε μετά από έλεγχο ρουτίνας που έκανε μέλος της Τροχαίας Πάφου. Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες είναι αντικρουόμενες. 

Ο κ. Φακοντής φέρεται να αντέδρασε σε απόφαση του μέλους της Τροχαίας να τον καταγγείλει για το γεγονός ότι συνεπιβάτες του στα πίσω καθίσματα δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, ο λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης θεώρησε ότι κακώς ο αστυνομικός δεν έλαβε υπόψιν του κάποιες ειδικές περιστάσεις και κάπου εκεί εκτραχύνθηκε η κατάσταση.

Βέβαια, το τοπίο γύρω από τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώλθηκε το περιστατικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά και από τη σχετική διερεύνηση. Για την ώρα είναι πρώιμο να μιλήσουμε για τα γεγονότα εκ του ασφαλούς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top