ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απίθανη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ όσο υπάρχει ο Ερντογάν»

«Απίθανη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ όσο υπάρχει ο Ερντογάν»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, υπεύθυνος για την ψηφιακή οικονομία, Günther Oettinger δήλωσε την Τρίτη στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η Τουρκία πιθανότατα δεν θα μπει στην ΕΕ όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι Πρόεδρος της χώρας.

Η Τουρκία, που ξεκίνησε ενταξιακές διαπραγματεύσεις το 2005 έχει σημειώσει μικρή πρόοδο, ενώ η προοπτική του να καταστεί μια χώρα με κατά βάση μουσουλμανικό πληθυσμό κράτος μέλος της Ένωσης, εγείρει ανησυχίες σε πολλές χώρες. Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ επιδεινώθηκαν περαιτέρω μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.  

«Θα είναι πιθανότατα ένα θέμα για την περίοδο μετά τον Ερντογάν» δήλωσε στη Bild ο κ. Oettinger, ενώ πρόσθεσε ότι «δεδομένων των τωρινών συνθηκών, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως την επόμενη δεκαετία».

Την Κυριακή ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Sigmar Gabriel είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει την Τουρκία να καθίσταται μέλος της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ένωση δεν θα ήταν σε θέση να αποδεχθεί την Τουρκία, ακόμη και αν η Άγκυρα πληρούσε όλα τα κριτήρια την επαύριο.

Τον περασμένο Ιούνιο η γερμανική Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, εξοργίζοντας την Τουρκία, η οποία αντιτίθεται στον όρο «γενοκτονία» όσον αφορά τις θανατώσεις Αρμενίων που έγιναν από τις Οθωμανικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Α` Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top