Κέρδη για Τράπεζα Κύπρου και μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Κέρδη για Τράπεζα Κύπρου και μείωση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Στα €56 εκατομμύρια ανήλθαν τα κέρδη του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το `α εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα, κτίζοντας στη σημαντική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, η οποία στο εξάμηνο έφτασε στα €2 δισεκατομμύρια.

Το β` τρίμηνο του έτους η Τράπεζα παρουσίασε κέρδη €6 εκατ. (€50 εκατ. το α' τρίμηνο), αυξάνοντας ωστόσο περαιτέρω τις προβλέψεις κατά €34 σε σύγκριση με το α` τρίμηνο, με τις συνολικές προβλέψεις για το α` εξάμηνο να ανέρχονται στα €158 εκατομμύρια.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα, κτίζοντας στη σταθερή αύξηση της εισροής καταθέσεων, έχει μειώσει την έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ (ELA) στο €1,5 δισ, με το συνολικό ποσό που έχει αποπληρωθεί από το 2013 να φτάνει τα €10 δισ.

«Το εξάμηνο έχουμε αυξήσει τις καταθέσεις κατά πέραν των 600 εκατομμυρίων. Όλα αυτά δείχνουν την επιστροφή της εμπιστοσύνης», ανέφερε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Οικονομικής Διεύθυνσης της τράπεζας Ελίζα Λιβαδιώτου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE