ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελέστηκαν στα Περβόλια τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λοχία Σπύρου Τταντή

Τελέστηκαν στα Περβόλια τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λοχία Σπύρου Τταντή

Σε βαθιά συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε απόψε στα Περβόλια τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Λοχία Σπύρου Τταντή, που σκοτώθηκε κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με άφιξη φλόγας από τον τάφο του Λοχία Σπύρου Τταντή στα Περβόλια, την οποία μετέφεραν έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και ακολούθησε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.
 
Ο Κοινοτάρχης Περβολιών Κλεόβουλος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στον ήρωα Σπύρο Τταντή και στην οικογένεια του, αποφάσισε να δώσει το όνομα του σε Λεωφόρο και σε πάρκο της Κοινότητας».
 
Ο πατέρας του Σπύρου Τταντή, Σταύρος,  στην δική του ομιλία ανέφερε ότι ο γιος του μπορεί να έφυγε «εκείνο το μαύρο πρωινό της Δευτέρας χωρίς γυρισμό» όμως η σκέψη του θα είναι πάντα μαζί του. Είπε πως η αποψινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής τον ανακουφίζει και του δίνει περισσότερη δύναμη.
 
Ανέφερε ακόμα ότι έχει χρέος προς τα παιδιά του Σπύρου να συνεχίσει να ζει για να τους προσφέρει όσα ο ίδιος δεν μπόρεσε να τους δώσει και υποσχέθηκε ότι «η οικογένεια, οι συνάδελφοι και φίλοι του Σπύρου Τταντή θα διατηρήσουν την μνήμη του σαν κόρη οφθαλμού».
 
Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «πέντε χρόνια μετά τον άδικο θάνατο του Σπύρου Τταντή σήμερα τελούνται τα αποκαλυπτήρια της προτομής του η οποία θα κοσμεί τον συγκεκριμένο χώρο και την γενέτειρα του Περβόλια και θα υπενθυμίζει σε όλους εμάς την αξία του καθήκοντος, του χρέους προς την πατρίδα και θα αποτελεί σύμβολο αρετής και ανδρείας».
 
Πρόσθεσε ότι ο Σπύρος Τταντής υπηρέτησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία από το 2001 που διορίστηκε «με αυταπάρνηση και ζήλο από τις τάξεις της ΕΜΑΚ μέχρι και την τελευταία του πνοή."

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι νοιώθει πως «μέσα από τη σημερινή τελετή, επιπρόσθετα του Σπύρου Τταντή, τιμούνται και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΜΑΚ αλλά και η ίδια η Μονάδα γιατί ανέδειξε τέτοιους λεβέντες».
 
Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου Αναστασιάδη ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον ΠτΔ, τον Μητροπολίτη Κιτίου, , τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά του Σπύρου Τταντή, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους υπαρχηγούς της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, τον Κοινοτάρχη Περβολιών, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συγγενείς άλλων θυμάτων της τραγωδίας του Μαρί, η Πολιτική Αμυνα, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, κοινότητες και άλλα οργανωμένα σύνολα.  
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέδωσε τη σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένη η προτομή, στη σύζυγο και τα παιδιά του Σπύρου Τταντή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο.

Στη τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Υπουργοί Αμυνας και Δικαιοσύνης, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι υπαρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αραδίππου, η αναπληρωτής Επαρχος Λάρνακας, βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί και πλήθος κόσμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top