ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέστωρος: 9 σκελετοί εντοπίστηκαν σε μικρούς πρόχειρους χώρους ταφής στη Μόρφου

Νέστωρος: 9 σκελετοί εντοπίστηκαν σε μικρούς πρόχειρους χώρους ταφής στη Μόρφου

Εννέα σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε αγνοούμενους, εντοπίστηκαν σε μικρούς πρόχειρους χώρους ταφής στη Μόρφου, στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών της ΔΕΑ, σύμφωνα με τον Ε/κ εκπρόσωπο στη ΔΕΑ, Νέστορα Νέστορος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Νέστορας Νέστορος είπε πως οι μικροί χώροι ταφής βρέθηκαν σε έναν κοινό οριοθετημένο χώρο όπου θα γίνουν ανασκαφές σε τρία συνολικά σημεία, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι ανασκαφικές εργασίες διεξάγονται στο πρώτο σημείο.

«Η ανασκαφή στη Μόρφου ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και στο συγκεκριμένο χώρο θα ανασκαφούν συνολικά τρία σημεία. Βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο χώρο και έχουν εντοπιστεί μικροί χώροι ταφής» ανέφερε ο κ. Νέστορος, διευκρινίζοντας πως «δεν υπήρξε μαζική ταφή» και πως πρόκειται για πρόχειρες ταφές.

Πρόσθεσε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν εντοπιστεί εννέα ανατομικοί σκελετοί.

«Πρόκειται για πρόχειρες ταφές, που υποδηλώνει ότι είναι άνθρωποι που αναζητούμε», είπε ο κ. Νέστορος. Σημείωσε πως από τα πρώτα ευρήματα φαίνεται ότι πρόκειται για οκτώ ανθρώπους, μέσης ηλικίας και άνω, και ένα νεαρό άτομο.

«Ως γραφείο Ελληνοκύπριου εκπροσώπου έχουμε πάρει μάρτυρες, οι οποίοι δεν γνώριζαν την ταυτότητα εκείνων που έχουν θαφτεί. Μας υπόδειξαν χώρους, μας είπαν ότι έγιναν ταφές, αλλά δεν ήταν σε θέση να μας πουν ούτε την ηλικία, ούτε την ιδιότητα», όπως ανέφερε.

Είπε στη συνέχεια πως συνεχίζεται η προσπάθεια για να εντοπιστούν, αν υπάρχουν, κι άλλοι μάρτυρες.

Ανέφερε ακόμα ότι η ανασκαφική προσπάθεια θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό γιατί υπάρχουν άλλα δύο σημεία, προσθέτοντας πως σε όλες τις ανασκαφές «προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σύντομοι μπορούμε γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε σε επόμενα σημεία, γιατί έχουμε πάρα πολλά σημεία που περιμένουν να ανασκαφούν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top