ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για διαστρέβλωση των γεγονότων κάνουν λόγο οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ για το περιστατικό στο Νοσοκ. Αθαλάσσας

Για διαστρέβλωση των γεγονότων κάνουν λόγο οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ για το περιστατικό στο Νοσοκ. Αθαλάσσας

Για διαστρέβλωση των γεγονότων που δυστυχώς δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος του Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσιάς Τάξης Ιωνά Νικολάου για το περιστατικό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο θάλαμο εισδοχής αντρών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, όπου κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών που νοσηλευόταν εκεί χωρίς συνοδεία δεσμοφύλακα, επιτέθηκε και τραυμάτισε 3 νοσηλευτές και 2 αστυνομικούς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. του Κλάδου αναφέρει συγκεκριμένα ότι “με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο του κ. Υπουργού, για ακόμη μια φορά, διακρίνουμε μια διαστρέβλωση των γεγονότων που δυστυχώς δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος, αφού οι τοποθετήσεις του δεν αναφέρουν την πραγματική σειρά με την οποία έγιναν τα γεγονότα”.

“Η αναφορά του κ. Υπουργού ότι ο συγκεκριμένος κατάδικος δεν είχε οποιοδήποτε προηγούμενο ψυχιατρικό ιστορικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού είχε ακόμη δυο προηγούμενες νοσηλείες, μάλιστα με σχεδόν παρόμοια επιθετική συμπεριφορά”, προσθέτει.

Σημειώνει επίσης ότι “όσο άφορα την αναφορά ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που είχαν καθοριστεί στα πλαίσια της σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Υγείας και όπως πολύ σωστά αναφέρεται λήφθηκαν αποφάσεις, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι στη σύσκεψη αποφασίσθηκε ότι, κατάδικος που θα παραπέμπεται για νοσηλεία και θεραπεία στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας θα αξιολογείται από τον ψυχίατρο και θα κρίνεται ανάλογα με την επικινδυνότητα του αν χρειάζεται συνοδεία δεσμοφύλακα ή όχι” .

“Ο επί καθήκοντι ψυχίατρος, ο οποίος εξέτασε τον συγκεκριμένο κατάδικο την περασμένη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2016 καταγράφει ξεκάθαρα στις ιατρικές σημειώσεις ότι, `ο ασθενής λόγω της υποτροπής της ψυχικής του κατάστασης κρίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τρίτους γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η φύλαξη του από δεσμοφύλακα`”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “έγιναν όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες από πλευράς του νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να σταλεί άμεσα δεσμοφύλακας άλλα αυτό που εισπράτταμε ήταν η αρνητική απάντηση από τον Φρούραρχο των Φυλακών, επικαλούμενος προηγούμενες συμφωνίες και οδηγίες από τη Διεύθυνση των Φυλακών, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο τραγικό συμβάν”.

“Με λύπη παρατηρούμε ότι συνάντηση ναι έγινε, μετρά και αποφάσεις λήφθηκαν, άλλα ποτέ δεν εφαρμόστηκαν”, προστίθεται.

Οι νοσηλευτές προειδοποιούν, τέλος, ότι “σε περίπτωση που ακόμη μια φορά δεν ληφθούν και εφαρμοστούν αποφάσεις για άμεση επίλυση της κατάστασης θα αναγκαστούμε να προβούμε στη λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μελών μας”.

Απο ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top