ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο μικρός Νικόλας χρειάζεται την βοήθειά μας στη μάχη που δίνει για ζωή – Αναζητείται επειγόντως δότης μυελού των οστών

ΚΥΠΡΟΣ: Ο μικρός Νικόλας χρειάζεται την βοήθειά μας στη μάχη που δίνει για ζωή – Αναζητείται επειγόντως δότης μυελού των οστών

Την δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το μόλις 15μηνών αγοράκι.

Για να ελπίζει πως θα τα καταφέρει ο μικρός Νικόλας, χρειάζεται την βοήθεια μας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το μικρό αγοράκι διαγνώσθηκε με Σύνδρομο Hurler, και για να σωθεί η ζωούλα του απαιτείται να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών.

Η οικογένεια του αγοριού, δίνει και αυτή τη δική τους μάχη με αντίπαλο τον χρόνο αφού έχουν προθεσμία μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Με αυτά τα δεδομένα, η οικογένεια απευθύνει έκκληση σε όλους όσους είναι ηλικίας 18-45 ετών να κάνουν μια απλή εξέταση σιέλου ή αίματος, για να βρεθεί συμβατός δότης.

Η κοινωνία έχει ήδη ευαισθητοποιηθεί με την κινητοποίηση της οικογένειας. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον μικρό Νικόλα, μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε χημείο της Κύπρου, καθώς και στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης.

Το σύνδρομο hurler, το οποίο διαγνώσθηκε το αγοράκι είναι μια σπάνια συγγενής κληρονομική νόσος, η οποία οδηγεί στον θάνατο, συνήθως πριν το 10ο έτος της ζωής. Η ύπαρξη του οφείλεται σε μεταλλάξεις γονιδίου, το οποίο προκαλεί ανεπάρκεια σε ένζυμο, δημιουργώντας προβλήματα στα ζωτικά όργανα και διάφορες μορφολογικές ανωμαλίες.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top