ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λακκοτρύπης: Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί η γερμανική τουριστική αγορά

Λακκοτρύπης: Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί η γερμανική τουριστική αγορά

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Όμιλος FTI θα πραγματοποιεί από το καλοκαίρι του 2017 πτήσεις από και προς τη Γερμανία και ένα αεροσκάφος του, Α320, θα έχει βάση την Κύπρο

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Όμιλος FTI θα πραγματοποιεί από το καλοκαίρι του 2017 πτήσεις από και προς τη Γερμανία και ένα αεροσκάφος του, Α320, θα έχει βάση την Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Εμπορίου, Ενέργειας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός θα συμβάλει ώστε η Κύπρος να αξιοποιήσει όλη τη δυναμικότητα του γερμανικού τουριστικού προϊόντος.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των γραφείων της Meeting Point Cyprus Holidays, στη Λευκωσία, και την ανακοίνωση της έναρξης 10 εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων προς και από τη Γερμανία, από τη μητρική της εταιρεία FTI, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως τόσο η Κυβέρνηση, όσο και ο ΚΟΤ στηρίζουν την προσπάθεια και αναμένουν ότι θα αλλάξει πραγματικά το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως με τις 298 πτήσεις που ανακοίνωσε η FTI, σημαίνει 50.000 πρόσθετες θέσεις, Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθούν πρόσθετες πτήσεις που θα καλύψουν ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια και από την Πάφο, και δήλωσε ότι ταυτόχρονα η επένδυση πέρα από τη Γερμανία περιλαμβάνει και την Ελβετία.

Εξέφρασε περαιτέρω την ελπίδα ότι σύντομα θα περιληφθούν στους προορισμούς της εταιρείας, η Γαλλία και η Ολλανδία και άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ακόμα ότι μετά από μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν το 2015, κατά την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στο 12% του ΑΕΠ, το 2016 αναμένεται αύξηση 500.000 τουριστών. Ανέφερε ότι ο Ιούλιος του 2016 κατέγραψε αύξηση αφίξεων 20% και ο Ιούνιος αύξηση εσόδων 14%.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί ένα προορισμό για διακοπές ολόκληρη τη διάρκεια του έτους, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με περιπάτους στις βουνοκορφές του Τροόδους, να κολυμπήσουν στα καθαρότερα νερά της Ευρώπης, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκκλησίες και να απολαύσουν τα εξαιρετικά κυπριακά κρασιά και την τοπική κουζίνα.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοϊζου ανέφερε ότι η Γερμανία περιλαμβάνεται μεταξύ των αγορών από τις οποίες η Κύπρος στοχεύει να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα. Είπε ακόμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 υπήρξε αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 16% σε σχέση με το 2015.

Πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορούν να αξιοποιηθούν στην κυπριακή αγορά ο χειμερινός τουρισμός και ο αγροτουρισμός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Meting Point Cyprus Holidays Χάρης Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι χάρη στις ουσιαστικές επενδύσεις που έγιναν από τον οργανισμό στην Κύπρο το εγχείρημα μέχρι σήμερα στέφεται με επιτυχία.

Περαιτέρω δήλωσε πεπεισμένος ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να καταστεί ολόχρονα τουριστικός προορισμός, στον οποίο ο οργανισμός θα συνεχίζει να επεκτείνει και να αναπτύσσει τις δραστηριότητες του.

Η Meeting Point Cyprus είναι θυγατρική της Meeting Point International, η οποία παρέχει όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, και έχει θυγατρικές για 44 προορισμούς σε 19 διαφορετικές χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top