ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό! Κύπριοι γονείς δεν θα καταφέρουν να θάψουν το μοναχοπαίδι τους λόγω βίζας…

Τραγικό! Κύπριοι γονείς δεν θα καταφέρουν να θάψουν το μοναχοπαίδι τους λόγω βίζας…

Την χειρότερη τους στιγμή ζουν συγγενείς και κυρίως δυο γονείς ηλικίας 86 και 82 ετών αφού δεν θα καταφέρουν να θάψουν την μοναχοκόρη τους η οποία απεβίωσε αιφνίδια στις Η.Π.Α.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή απελπισμένοι συγγενείς κατήγγειλαν στην ιστοσελίδα μας ένα πραγματικά τραγικό γεγονός.

Την περασμένη Παρασκευή (9/9), απεβίωσε αιφνίδια η 60χρονη Κύπρια μητέρα και γιαγιά, Ειρήνη Μηνά μόνιμος κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών, γεννημένη στην Αμμόχωστο.

Η κηδεία

Ο θάνατος της όμως πέραν από την μεγάλη θλίψη που σκόρπισε στο σύζυγο, τα παιδιά της και τα εγγόνια της, τα οποία ζουν στις Η.Π.Α, αποτέλεσε και έναν μεγάλο ψυχολογικό Γολγοθά για τους γονείς και τους συγγενείς που ζουν στην Κύπρο.

Η κηδεία της θανούσας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (17/9) στις 10:00 το πρωί ώρα Αμερικής (17:00 ώρα Κύπρου).

Ανανέωσαν έγκαιρα τα διαβατήρια...

Με το άκουσμα του αιφνιδίου θανάτου της 60χρονης, ήδη από την περασμένη Δευτέρα (12/9) έξι στενοί συγγενείς της, συμπεριλαμβανομένου και των ηλικιωμένων γονέων της, άρχισαν τις διαδικασίες για ανανέωση των διαβατηρίων τους και έκδοση βίζας από την Αμερικάνικη πρεσβεία ώστε να παρευρεθούν στην κηδεία.

Η οικογένεια κατάφερε να ανανέωσει από την ίδια μέρα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και προχώρησε στην προκράτηση αεροπορικών εισιτηρίων με προορισμό την Ουάσινγκτον για την Πέμπτη (15/9).

Γολγοθάς για ανανέωση βίζας

Το επόμενο βήμα των γονέων μαζί με τους άλλους τέσσερις συγγενείς ήταν αιτηθούν ανανέωση βίζας για να μπορούν να ταξιδέψουν.

Έτσι, την Τρίτη (13/9) επικοινώνησαν με την πρεσβεία η οποία τους ενημέρωσε ότι η αίτηση για έκδοση βίζας γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία όπως την χαρακτηρίζουν ήταν πολύ δύσκολη και παρόλο που την έφεραν εις πέρας δεν κατάφεραν να πληρώσουν, ούτε να κλείσουν ραντεβού με κάποιον αρμόδιο για τις απαραίτητες συνεντεύξεις.

Επίσκεψη στην Πρεσβεία και αναμονή

Το μεσημέρι της Τρίτης λόγω των δυσκολιών αποφάσισαν να επισκεφθούν αυτοπροσώπως την Αμερικανική Πρεσβεία

Εκεί οι Υπηρεσίες της Πρεσβείας τους κράτησαν έξω στο πεζοδρόμιο για να τους ανακοινώσουν μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με αρμόδια άτομα εντός πρεσβείας ότι η διαδικασία πληρωμής και συνέντευξης μόνο ηλεκτρονικά μπορούσε να γίνει.

Το μόνο που έγινε δεκτό ήταν να αφήσουν τα απαραίτητα έγγραφα στην είσοδο της πρεσβείας που μαρτυρούσαν τον λόγο που οι έξι συμπατριώτες επιθυμούσαν να εκδοθεί βίζα για να μεταβούν στις Η.Π.Α και δεν ήταν άλλος από την κηδεία.

Δεν θα θάψουν το παιδί τους λόγω Αμερικανικών «διαδικασιών»

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες οι συνεντεύξεις διευθετήθηκαν για την Πέμπτη όμως για να εκδοθούν χρειάζονται 24 ωρες.

Με άλλα λόγια φτάσαμε στην Παρασκευή (16/9) χωρίς ακόμη να έχουν ενημερωθεί αν από την Πρεσβεία για το πού βρίσκεται η διαδικασία.

Όπως μας σημειώνουν με δάκρυα στα μάτια οι συγγενείς, το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού ακόμη και σήμερα να εκδοθούν οι βίζες δεν υπάρχουν δρομολόγια για να φτάσουν στην Ουάσιγκτον το Σάββατο το πρωί και να παραστούν στην κηδεία.

Με δυο λόγια δυο γονείς δεν θα θάψουν το μοναχοπαίδι τους λόγω βίζας…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top