ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Ο Αναστασιάδης υπαναχωρεί…»

Ακιντζί: «Ο Αναστασιάδης υπαναχωρεί…»

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι είχαν συμφωνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με το μήνυμα που θα μετέφεραν στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, όμως «ο Αναστασιάδης υποχώρησε» λόγω της επιρροής του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε επίσης ότι η ανακοίνωση Μπαν θα ήταν καλύτερη, αν περιείχε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα.

Όπως μεταδίδει ο παράνομος «Μπαϊράκ», ο κ. Ακιντζί είπε ότι μετά την τριμερή θα ακολουθήσει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων των ηγετών, ενώ επανέλαβε την άποψή του για συνάντηση εκτός Κύπρου, για να συζητηθεί το περιουσιακό, πριν τη σύγκληση πενταμερούς που θα ασχοληθεί με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Έκανε επίσης λόγο για τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, ενώ είπε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για λύση πριν το τέλος του έτους. Θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις αν χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία, με τη διαιώνιση της διαίρεσης στο νησί, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε πως πρόκειται για την τελευταία απόπειρα επίλυσης που καταβάλλεται από ανθρώπους της γενιάς του.

Η λύση θα επιτρέψει επίσης τη συνεργασία μεταξύ γειτονικών χωρών, αναφορικά με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, συνέχισε, ενώ επανέλαβε ότι ο πιο εφικτός, φθηνός και λογικός τρόπος μεταφοράς του στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας.

Αξιολογώντας το αποτέλεσμα της τριμερούς, είπε ότι ο ίδιος αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει να γίνουν θαύματα. Η συνάντηση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί ειλικρινά λύση, όμως θα ήταν καλύτερα αν είχαν καθοριστεί και χρονικά ορόσημα, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν απογοητευμένοι οι Τουρκοκύπριοι από το αποτέλεσμα της Νέας Υόρκης και τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, μολονότι πρόσθεσε ότι έλειπαν κάποια στοιχεία από αυτή, όπως τα λεπτομερή χρονοδιαγράμματα.

Όμως, συνέχισε, οι Ε/κ πάσχουν από φοβία χρονοδιαγραμμάτων, ενώ αντίκεινται αυστηρά σε επιδιαιτησία. Ο κ. Ακιντζί και η συνοδεία του αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη και αναμένεται να φτάσουν στα κατεχόμενα αύριο το απόγευμα. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top