ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζον Κέρι: «Εφικτή η επανένωση της Κύπρου»

Τζον Κέρι: «Εφικτή η επανένωση της Κύπρου»

Την πεποίθηση ότι είναι τελικά εφικτή η επανένωση της Κύπρου, εκφράζει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε συγχαρητήρια ανακοίνωση με την ευκαιρία της 56ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου, συγχαίροντας εκ μέρους του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του αμερικανικού λαού, τον κυπριακό λαό.

«Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας της Κύπρου και των ΗΠΑ έχουν τις ρίζες τους στις κοινές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και μπορεί να τις δει κανείς στις κοινές προσπάθειές μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλους τους πολίτες μας. Δρούμε από κοινού για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της Κύπρου, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας μας, την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, καθώς και τον περιορισμό της διάδοσης επικίνδυνων όπλων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τζον Κέρι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως καθώς η Κύπρος σηματοδοτεί τη σημαντική αυτή επέτειο, οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού.

«Οι Κύπριοι ηγέτες έχουν επιδείξει τεράστια αφοσίωση, υπομονή και επιμονή στην αναζήτηση μιας συμφωνίας για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Και πιστεύω πραγματικά ότι μια επανενωμένη Κύπρος είναι τελικά εφικτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top