ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oμήρου: «Να συνεχιστεί ο αγώνας για λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της ΚΔ »

Oμήρου:  «Να συνεχιστεί ο αγώνας για λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της ΚΔ »

Τη σταθερή βούληση να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της και την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, εξέφρασε σε δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Λ. Ομήρου με την ευκαιρία της 56ης επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά από αιματηρό και ηρωικό αγώνα κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας έγινε εφικτή η δημιουργία του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους αλλά τα διαιρετικά στοιχεία του Συντάγματος και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, οδήγησαν στην απόπειρα κατάλυσης του κράτους με τα γεγονότα του 63-64. Αυτό που δεν πέτυχε τότε η τουρκική δολιότητα επιτεύχθηκε δέκα χρόνια αργότερα με τη προδοσία του πραξικοπήματος και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε, είπε ο κ. Ομήρου.

Σαράντα δύο χρόνια μετά, με συνεχιζόμενη την τουρκική στρατιωτική κατοχή του 40% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος αποτελεί θώρακα και ασπίδα, στον αγώνα για απελευθέρωση και αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής του ακεραιότητας είπε ο κ. Ομήρου και τόνισε ότι με ενότητα, με σωφροσύνη αλλά και αγωνιστικότητα μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για ελευθερία και δικαίωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top