Ο Σμυρνιός φιλόλογος που μισούσε την Κύπρο, κατηγορήθηκε για υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας και αυτοκτόνησε το 1937

Ο Σμυρνιός φιλόλογος που μισούσε την Κύπρο, κατηγορήθηκε για υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας και αυτοκτόνησε το 1937

Ένας νεαρός φιλόλογος το 1922 έγραφε στους φίλους του πως αντιπαθούσε την Κύπρο και τους Κύπριους, και πως από όλη την «άσχημη» Κύπρο, τον ενθουσίαζει μόνο η «καθαρή και ευρωπαϊκή Λεμεσός». Ο λόγος για τον Σμυρνιό Ιωάννη Συκουτρή, το έργο του οποίου κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλικές τάσεις. Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός το 1937 στην Κόρινθο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία με ισχυρή δόση veronal.

Γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 1922 ένας νέος με γυαλιά και έντονα τα χαρακτηριστικά της πρώτης ενηλικίωσης, περνάει το κατώφλι της Μητρόπολης στη Λάρνακα και ζητάει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νικόδημο Μυλωνά. Στο χέρι του κρατά μία επιστολή, υπογεγραμμένη από το διευθυντή του Ιεροδιδασκαλείου Γεώργιο Ματσάκη, στην οποία αναγράφονται οι λεπτομέρειες της πρόσληψής του. Πρόκειται για τον Ιωάννη Συκουτρή, έναν από τους κορυφαίους φιλολόγους της εποχής του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE