ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δυο άντρες στρατιώτες παντρεύτηκαν σε μια σεμνή τελετή! «Περήφανοι που ζούμε στην Κύπρο…»

ΛΑΡΝΑΚΑ:  Δυο άντρες στρατιώτες παντρεύτηκαν σε μια σεμνή τελετή! «Περήφανοι που ζούμε στην Κύπρο…»

Για πρώτη φορά στα χρονικά δυο άντρες παντρεύτηκαν πριν από λίγες μέρες σε μια τελετή που έλαβε χώρα μέσα στην Βρετανική Βάση της Δεκέλειας. Οι συνάδελφοί τους, αποδέχτηκαν τη σχέση τους και ήταν στο πλευρό τους.

Ο λόγος για τον λοχία  Alistair Smith και τον σύντροφό του Aaron Weston που τέλεσαν τον πολιτικό τους γάμο μέσα στην στρατιωτική βάση της Δεκέλειας, ανταλλάζοντας όρκους αιώνιας αγάπης με τον Υποδιοικητή της Βάσης να τους δίνει την ευχή του.

Πρόκειται για τον πρώτο γάμο σε στρατιωτική βάση της Βρετανίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους πρώτους στον κόσμο αναφέρει η Daily Mail σε εκτενές της ρεπορτάζ για το γάμο.

Ο λοχίας Smith που προηγουμένως ήταν παντρεμένος με γυναίκα ενώ είχαν αποκτήσει και παιδιά σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι ευγνώμων που οι συνάδελφοι του αποδέχτηκαν τη σχέση τους και βρίσκονταν δίπλα τους σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για το ζευγάρι.

Sergeant Alistair Smith, centre, married partner Aaron Weston, left, in the first gay wedding on a British military base overseas, pictured, approved and officiated by regional commander Air Vice Marshal Mike Wigston, right

 

«Σε μια χώρα που προωθεί τα θέματα φύλου και ισότητας, τόσο η Κύπρος όσο και το SBAA ήταν πολύ υποστηριχτικοί. Όσο περήφανος νιώθω που υπηρετώ στον Βρετανικό στρατό, τόσο περήφανος είμαι και που ζω στην Κύπρο τόνισε ο 36χρονος»

Sgt Smith, right, said he was 'proud to live and serve' in the community in Cyprus after the support shown to the couple from both the Army and civilians 

Συμπλήρωσε πως στην αρχή φοβόταν να μιλήσει για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις γιατί υπήρχε κίνδυνος να τον διώξουν, ενώ τώρα νιώθει καλά που τα παιδιά του ξέρουν ότι ο μπαμπάς του είναι gay, αγαπούν και εκτιμούν τον σύντροφό του.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top