ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια Αυτονόμησης και ΓεΣΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο - Η «μπάλα» είναι πλέον στα κόμματα λέει ο Παμπορίδης

Εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια Αυτονόμησης και ΓεΣΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο - Η «μπάλα» είναι πλέον στα κόμματα λέει ο Παμπορίδης

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή (7/10) καταρχήν τα δύο πρώτα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια (Αυτονόμησης δημόσιων νοσηλευτηρίων και ΓεΣΥ) τα οποία θα αποσταλούν στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Δρ. Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει μια σπουδή από όλα τα κόμματα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής για την επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της οποίας προέδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η “μπάλα” είναι πλέον στα κόμματα για να μπορέσουν να συζητηθούν τα δύο αυτά νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του είπε «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουν εγκριθεί καταρχήν τα δύο πρώτα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια (Αυτονόμησης και ΓεΣΥ) τα οποία θα αποσταλούν στη Βουλή”.

Εξήγησε ότι είναι μια διαδικασία που άρχισε πέρυσι το Σεπτέμβριο με διαβούλευση διαρκή με όλα τα κόμματα, έχουν καταγραφεί οι θέσεις και τοποθετήσεις όλων των εμπλεκομένων, ολοκληρώθηκαν οι καταγραφές, “οδηγηθήκαμε στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, λήφθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και για αυτές τις αποφάσεις και (μετά από) τις εντολές του πολιτικού μου προϊσταμένου, υπέβαλα σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση το νομοσχέδιο της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ, προκειμένου να συμπορευτούν προς τη Βουλή, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών».

Ερωτηθείς τι προβλέπει ο οδικός χάρτης για αυτά τα νομοσχέδια, ο κ. Παμπορίδης είπε ότι «ο οδικός χάρτης είχε ανακοινωθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι θέμα πολιτικής απόφασης, που έχει ήδη ληφθεί».

Σε ερώτηση πότε θα αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα βήματα υλοποίησης, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη θέση της Βουλής. Το αρμόδιο, από το Σύνταγμα, όργανο για να εγκρίνει τα νομοσχέδια είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ούτε μπορώ να προδικάσω το χρόνο που θα απαιτήσει η Βουλή για να καταγράψει τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων, να συζητήσει τις διάφορες πτυχές ούτε να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη επί του χρονικού πλαισίου».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος απάντησε βεβαίως. “Αν κρίνω από τις θέσεις που είχαν εκφραστεί στις δύο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών και στην πολιτική συμφωνία πλαίσιο που έγινε σε αυτές τις συσκέψεις, αναμένω ότι θα ανταποκριθούν τα κόμματα στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί”, δήλωσε.

Όλα, συνέχισε, “άπτονται του χρόνου κατά τον οποίον η Βουλή θα αποφασίσει να επιληφθεί του θέματος. Διακρίνω όμως ότι υπάρχει μια σπουδή από όλα τα κόμματα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής για την επίσπευση της όλης διαδικασίας».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top