ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε ο χορός των προαγωγών στην Αστυνομία – Προάχθηκαν πέντε αστυνόμοι β’

Άρχισε ο χορός των προαγωγών στην Αστυνομία – Προάχθηκαν πέντε αστυνόμοι β’

Άρχισε ο πρώτος κύκλος προαγωγών στην Αστυνομία με τις επαναξιολογήσεις αστυνομικών β’ που κατά τα προηγούμενα έτη ακυρώθηκαν οι προαγωγές τους από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Της Ιωάννα Μάντζιηπα

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου αποφάσισε να προάξει πέντε αστυνόμους β’ με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις προσφυγές του 2011 και τρείς του 2012 ενώ έγιναν μόνο πέντε προαγωγές.

Από την Τετάρτη (12/10) προάχθηκαν αναδρομικά πέντε άτομα, οι Νίκος Νικολάου υποδιοικητής της ΥΚΑΝ,  Παντελής Χριστοδούλου ο οποίος είναι με άδεια αφυπηρέτησης, Χρηστάκης Δημητρίου ο οποίος είναι Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου ,  ο Χριστόφορος Μαυρομάτης υπεύθυνος για θέματα της Οικονομίας και ο Μάριος Χριστοφίδης υποδιοικητής της ΚΥΠ.

Να σημειώσουμε πως οι προαγωγές αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 8/11/2011.

Άξιο αναφοράς είναι πως η διαδικασία των προαγωγών ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη (12/10) ενώ αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος προαγωγών.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα προαχθούν και αστυνομικοί που η προαγωγή τους ακυρώθηκε σε προηγούμενα έτη, ενώ με την επαναξιολόγηση τους θα προαχθούν σε ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας στις προαγωγές των αστυνομικών είναι το άνοιγμα θέσεων στις ανώτατες βαθμίδες οι οποίες μέχρι σήμερα παρέμεναν «κλειδωμένες».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top