ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νούλαντ : «Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες επί των οποίων οι δύο ηγέτες πραγματικά εργάζονται σκληρά και πολλή πρόοδος έχει γίνει»

Νούλαντ : «Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες επί των οποίων οι δύο ηγέτες πραγματικά εργάζονται σκληρά και πολλή πρόοδος έχει γίνει»

Για δημιουργικές ιδέες και πολλή πρόοδο έκανε λόγο μετά τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά θέματα Βικτώρια Νούλαντ.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, η κ. Νούλαντ δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένη από τη σκληρή δουλειά που γίνεται για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες επί των οποίων οι δύο ηγέτες πραγματικά εργάζονται σκληρά και πολλή πρόοδος έχει γίνει» είπε.

«Ο δικός μας ρόλος είναι απλώς να είμαστε φίλοι με αυτή την κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδήγησης διαδικασία» πρόσθεσε, αναφέροντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εντατικής εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι εξήγησε λεπτομερώς στην κ. Νούλαντ την κατάσταση στο Κυπριακό, τους λόγους για του οποίους οι Τ/κ έχουν ανησυχίες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, γιατί δεν επιθυμούν μια μελλοντική ομοσπονδία να βρεθεί σε κίνδυνο, πως συνδέονται με αυτό οι εγγυήσεις και ποια ακριβώς είναι η έννομη βάση στο θέμα.

Είπε πως ο ίδιος νομίζει ότι η κ. Νούλαντ κατανόησε τις ανησυχίες πολύ καλά και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν προσήλθε με κάποιο σχέδιο. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη διαδικασία και θέλουν να βοηθήσουν, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που στηρίζει τη διαδικασία, σημαντική δύναμη που συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις και με τις δύο πλευρές.

Δήλωσε ακόμη ότι όπως είπε και η κ. Νούλαντ πρόκειται για μια κυπριακής καθοδήγησης διαδικασία και πως κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους Κυπρίους και να λύση το πρόβλημα τους. Και πρόσθεσε ότι υποστήριξη μπορεί να προσφερθεί, όμως οι κύριοι παράγοντες είναι οι Κύπριοι και αυτοί είναι που θα λύσουν το πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top