ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΓΕ: Η δημοσιογράφος κέρδισε το 2ο βραβείο του ΚΥΠΕ και θα κάνει δωρεά το χρηματικό έπαθλο! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΥΓΕ: Η δημοσιογράφος κέρδισε το 2ο βραβείο του ΚΥΠΕ και θα κάνει δωρεά το χρηματικό έπαθλο! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε αξιέπαινη κίνηση αποφάσισε να προβεί η δημοσιογράφος του «Πολίτη» Κάτια Σάββα.

Η Κάτια που καθημερινά δίνει τον αγώνα της ενημέρωσης διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ παίρνοντας τη δεύτερη θέση!

Δεν είναι μόνο αυτό που προκάλεσε τα θετικά σχόλια φίλων και γνωστών της όμως. Άλλωστε, καθημερινά διακρίνεται με την καλή δουλειά της.

Η συνάδελφος, λοιπόν, αποφάσισε να δωρήσει το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει τν βράβευσή της (ήτοι 700 ευρώ) στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φιλών! Χίλια μπράβο στη συνάδελφο λοιπόν! Αυτή κι αν είναι διάκριση!

Πιο κάτω αναδημοσιεύουμε το κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, γνωστοποιώντας τη σχετική της απόφαση:

«700 Ευρώ. Τόσο είναι το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το Β' Βραβείο με το οποίο τιμήθηκε στο διαγωνισμό του ΚΥΠΕ το ρεπορτάζ με τίτλο «Η διαδρομή 300 χλμ. ενός ανάλγητου κράτους εις βάρος των καρκινοπαθών: Πόση ντροπή να ξεπλύνει ένα λεωφορείο». Αυτό το ποσό δεν ανήκει σε μένα. Έχω ήδη ενημερώσει τον Αν. Διευθυντή του ΚΥΠΕ για το γεγονός ότι αυτό το ποσό θα δοθεί -αν γίνεται και απευθείας- στον Pasykaf Cyprus. Ευχαριστώ για την τιμητική διάκριση, μπορεί το ρεπορτάζ να γράφτηκε από μένα αλλά η ψυχή του κειμένου ανήκει στους συνεπιβάτες μου στο λεωφορειάκι του ΠΑΣΥΚΑΦ εκείνη την τελευταία Παρασκευή του Ιανουαρίου φέτος. Από την Nitsa Michail από το Κελλάκι, τον Filippos Filippou από την Πέγεια και άλλους 16. 
Και κλείνω την ανάρτηση από απόσπασμά του με αποδέκτες κυβέρνηση και βουλή: 
«Οι συνεπιβάτες μου θα ήθελαν σε αυτό το λεωφορείο να είναι και να κάνουν την ίδια διαδρομή για μία μόνο μέρα αυτοί που λαμβάνουν τις μεγάλες αποφάσεις. Να βιώσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία, το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων, και μετά να πάνε πίσω στην καθημερινότητά τους και να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητές τους. Θα ήθελαν να ήταν μαζί τους στο λεωφορείο υπουργοί, βουλευτές, πολιτικοί και μανδαρίνοι, ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για τα προβλήματά τους να θυμούνται αυτές τις εικόνες. Των 18 επιβατών σε ένα λεωφορείο που ξεκίνησε χαράματα από την Πάφο για τη Λευκωσία. Είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες εξαγγέλλουν τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Λεμεσό. Αυτοί που συζητάνε σε κλιματιζόμενες αίθουσες για τα προβλήματα των καρκινοπαθών, που κάνουν δηλώσεις και μετά από λίγο καιρό ξανακάνουν τις ίδιες δηλώσεις σαν μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην χάθηκε μια ζωή στο δρομολόγιο Λευκωσία - Πάφος. Τους απασχολούν άλλα, πιο σοβαρά πράματα. Ποιοι θα συνεχίσουν να παίρνουν το υπηρεσιακό όχημα πολυτελείας στο σπίτι, τι χρώμα θα έχει, εάν θα παίρνουν οδοιπορικά 600 ευρώ τον μήνα βρέξει-χιονίσει... Δυστυχώς για αυτούς, τη μεγάλη πλειονότητα, τουλάχιστον, από αυτούς, για να μην αδικούμε τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα έργα τους. Δεν τους καίγεται καρφί με τι χρήματα οι σύνδεσμοι καρκινοπαθών -ο ΠΑΣΥΚΑΦ και ο Αντικαρκινικός- σηκώνουν ένα βαρύ φορτίο, που κανονικά θα ήταν υποχρέωση του κράτους να το κουβαλά».


ΤΟ ΚΥΠΕ ανακοίνωσε (14/10) το πρωί τα αποτελέσματα των νικητών στον Παγκύπριο Διαγωνισμό για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο τον οποίο είχε προκηρύξει το ΚΥΠΕ, με χορηγία της ALPHA BANK.
     
Η τριμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε τους τρεις πρώτους νικητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, στην τελευταία του συνεδρία, επικύρωσε τα αποτελέσματα. 

Α’ Βραβείο: Κυριάκος Πενηνταέξ, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο «Φωτιά στο θέμα της φοροδιαφυγής βάζει ο Ερβέ Φαλτσιανί: Ελλιπής η κυπριακή λίστα Λανγκάρντ», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Σημερινή». Το Α’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ.
    
Β’ Βραβείο: Κάτια Σάββα, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο «Η διαδρομή 300 χλμ. ενός ανάλγητου κράτους εις βάρος των καρκινοπαθών: Πόση ντροπή να ξεπλύνει ένα λεωφορείο», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης».  Το Β’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 700 ευρώ. Η Κάτια Σάββα θα διαθέσει τα χρήματα που θα πάρει από το βραβείο στον ΠΑΣΥΚΑΦ, όπως ενημέρωσε η ίδια.  

Γ’ Βραβείο: Ελένη Κωνσταντίνου, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο: «Η ζωή με τον HIV: Μεγάλη πρόοδος στη θεραπεία, στάσιμοι στην προκατάληψη», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή». Το Γ’ Βραβείο συνοδεύεται και με χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ.
 
Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από τους:

Σοφία Ιορδανίδου, Αν.  Καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου
Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick
Γιώργο Παυλίδη, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.    

Η προκήρυξη του διαγωνισμού διήρκεσε από την 1η Μαρτίου έως την 30η Ιουνίου 2016 και αφορούσε δημοσιογραφικά κείμενα που είχαν δημοσιευθεί κατά την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2015 έως 30 Ιουνίου 2016.    
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της προκήρυξης, ο θεσμός του διαγωνισμού ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τους φοιτητές ή πτυχιούχους Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, να βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ επιβραβεύει τα ρεπορτάζ που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και που συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top