Στις 7 Δεκεμβρίου η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017

Στις 7 Δεκεμβρίου η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017

Τρεις φορές την εβδομάδα θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2017, «του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού», όπως είπε ο Πρόεδρός της, Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ η τελική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, οι συζητήσεις θα διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ στόχος είναι να εξαντληθεί η συζήτηση μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Ακολούθως, στις 5 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής με τις ομιλίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα συνεχιστεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE