ΠΑΡΑ-THEMA

Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ Vol.2 –VIDEO

Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ Vol.2 –VIDEO

Με τίτλο: «πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ και γιατί έκανε την Θεοχάρους να ντρέπεται» καταγράφαμε/ερμηνεύαμε τα όσα η βουλευτής του ΚΚΕ είχε ισχυριστεί με πάθος, τον περασμένο Ιανουάριο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η Λιάνα Κανέλη στις 4/1/2016 τόνιζε: «Η πατρίδα δεν είναι φέιγ βολάν σαν το “δεν ξεχνώ” της Κύπρου. Αυτή την στιγμή η Κύπρος πάει να κλείσει και να τελειώσει ανοίγοντας ασκούς του Αιόλου με τρόπο όπου το σχέδιο Ανάν, θα μοιάζει αγιογραφία… Συνεχίζεται η εισβολή και η κατοχή ως έννοιες μη κουβεντιαζόμενες… Μιλάνε κάποιοι για τον Eλληνισμό και την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή την στιγμή την παίζει στο μπεγλέρι του ο Ακιντζί!».

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Με αφορμή λοιπόν την τότε εν λόγω καυστική τοποθέτηση της κυρίας Κανέλλη, θέσαμε κάποιους λογικούς προβληματισμούς. Το κύριο ερώτημα ήταν το εξής:

Εάν τα πιο πάνω ήταν λόγια των πολιτικών αρχηγών του «ενδιάμεσου» δεν θα χαρακτηρίζονταν από το ΑΚΕΛ ως απορριπτικοί, εθνικιστές και λυσοφοβικοί; Όταν προέρχονται από το στόμα μιας συντρόφισσας εξ Ελλάδος τι είναι;

Ανάμεσα σε άλλα κάναμε αναφορά στην ισχυρή θέση του ΚΚΕ κατά του σχεδίου Ανάν το 2004 αλλά και σε συνέντευξη του Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μετά από επίσκεψη του στην Κύπρο στις 25 Ιουνίου 2015 δήλωνε στον Ριζοσπάστη για την Δ.Δ.Ο:

«…χρησιμοποιούν την έννοια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας για να περάσουν άλλες αντιλήψεις. Ουσιαστικά μιλούν για δύο συνιστώντα κράτη, που δεν δίνουν βιώσιμη και σωστή λύση στο κυπριακό ζήτημα».

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε αντιδράσεις αφού χαρακτηρίστηκε από μερικούς ως «ανούσιο», «ανεδαφικό» «χωρίς αρχή και τέλος» καθώς θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια εκ μέρους μας, να διαστρεβλώσουμε τις θέσεις του ΚΚΕ στο Κυπριακό και να διαβρώσουμε τις σχέσεις του με το ΑΚΕΛ.

Δέκα μήνες μετά, την Τρίτη 18/10/2016, δημοσιεύματα στον Τύπο θέλουν το ΚΚΕ να οδεύει πλέον σε επίσημη απόρριψη την Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ως εκ τούτου, μάλλον δεν ήμασταν  ούτε τόσο «ανεδαφικοί» , ούτε «ανούσιοι», ούτε εμπαθείς παρά μόνο δημοσιογράφοι… 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ: Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ και γιατί έκανε την Θεοχάρους να «ντρέπεται» - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top