ΥΓΕΙΑ

Ρυτίδες: Αυτές είναι οι τροφές που τις προκαλούν

Ρυτίδες: Αυτές είναι οι τροφές που τις προκαλούν

Αν τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, οι ρυτίδες είναι ο εχθρός της. Εκτός από τις επιδράσεις που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν ρυτίδες σε νεαρότερη ηλικία από άλλους. Οι λόγοι;

Καθιστική ζωή, αυπνία, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, στρες, ασθένεια, ξαφνική απώλεια βάρους και κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να ευνοήσουν την εμφάνισή τους. Ο τελευταίος παράγοντας εμφάνισής τους είναι και αυτός που θα εξετάσουμε: τις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν τον ανεπιθύμητο εχθρό της γυναίκας.

Τηγανητά: Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο. Έτσι ευνοείται η εμφάνιση ρυτίδων.

Ζάχαρη – Γλυκά: Η ζάχαρη διασπάει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτές είναι οι πρωτεΐνες στην επιδερμίδα μας που την κρατούν σφιχτή. Οι ρυτίδες προκαλούνται επειδή η ζάχαρη επιτίθεται στην πραγματικότητα σε αυτές τις δύο βασικές ίνες του δέρματος.

Καφές: Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, σε αφυδατώνουν. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης είναι αντιπαραγωγικό στην προσπάθειά σου να καθυστερήσεις την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο. Η καφεΐνη στερεί το δέρμα μας από την υγρασία και το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στις γραμμές και τις ρυτίδες.

Αλάτι: Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε κόπωση και να φαινόμαστε κουρασμένοι.

Αλκοόλ: Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αναφέραμε παραπάνω.

Υδατάνθρακες: Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος σου. Έτσι ευνοείται η εμφάνιση γραμμών μιας και βρίσκουν ξηρό έδαφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top