ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαγγελματίες οπλίτες: Τέλος στην αγωνία! Μαθαίνουν που θα υπηρετήσουν - «Καλομαθημένοι» με τις υπηρεσίες στην αρχή

Επαγγελματίες οπλίτες: Τέλος στην αγωνία! Μαθαίνουν που θα υπηρετήσουν - «Καλομαθημένοι» με τις υπηρεσίες στην αρχή

Η 15μέρη εκπαίδευση έφτασε στο τέλος της για τους Συμβασιούχους Οπλίτες, οι οποίοι κατατάγηκαν στα ΚΕΝ Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου την Τρίτη 1/11.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η Πέμπτη (10/11) θεωρείται τυπικά η τελευταία ημέρα εκπαίδευσης καθώς την Παρασκευή (11/11) οι 3.000 συμβασιούχοι οπλίτες θα παραστούν στις 9:00 το πρωί σε κλειστή τελετή διαβεβαίωσης (και όχι ορκωμοσίας)  και ακολούθως στις 12:30 θα τους παραχωρηθεί 48ωρη άδεια.

Την Δευτέρα (14/11) οι 3.000 οπλίτες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στις μονάδες τους όπου με βάση την σύμβαση θα υπηρετήσουν για ένα χρόνο.

Τέλος στην αγωνία

Γύρω στις 11:30 π.μ οι επαγγελματίες οπλίτες επρόκειτο να λάβουν το Φ.Α.Π  μαθαίνοντας έτσι τις μονάδες στις οποίες θα πρέπει να παρουσιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, παρά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν. Αυτό όπως εκ των υστέρων τους ενημέρωσαν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Καλομαθημένοι τους δυο πρώτους μήνες

Οι ΣΥ.ΟΠ σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχαν για τις πρώτες δυο βδομάδες δεν θα εκτελέσουν καμία υπηρεσία. Το ωράριο εργασίας των επαγγελματιών οπλιτών θα είναι 7:00 – 14:00.

Με το πέρας των δυο εβδομάδων προσαρμογής και για τους δυο υπόλοιπους μήνες οι υπηρεσίες τους θα είναι τέσσερις για κάθε μήνα.

Όταν ο επαγγελματίας οπλίτης θα έχει υπηρεσία τότε θα παρουσιάζεται στην μονάδα κανονικά στις 7:00 το πρωί και θα  απαλλάσσεται των καθηκόντων του, την επόμενη μέρα την ίδια ώρα.

Όσοι θα τοποθετηθούν σε τάγματα, όταν θα είναι υπηρεσία, θα έχουν καθήκοντα περίπολου ενώ όσοι θα υπηρετούν σε φυλάκια καθήκοντα αρχιφύλακα.

Οι υπηρεσίες τους θα κυμαίνονται μεταξύ 6-8 τον μήνα.

Έγιναν βαθμοφόροι

Αξίζει να σημειώσουμε πως όλοι οι ΣΥ.ΟΠ έχουν γίνει βαθμοφόροι (Δεκανείς) για να έχουν δικαίωμα διαταγών και εντολών προς τους απλούς κληρωτούς στρατιώτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top