ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η Νιτσού δεν ήταν η Ελένη η πόρνη - Η απόφαση του δικαστηρίου

Η Νιτσού δεν ήταν η Ελένη η πόρνη - Η απόφαση του δικαστηρίου

Δικαιώθηκε η συγγραφέας Αννίτα Νικολάου από το δικαστήριο αναφορικά με διαμάχη που εκτυλισσόταν τα τελευταία χρόνια για το εάν η «Ελένη η πόρνη» ήταν η πρώην ιερόδουλη Ελένη Σωκράτους (Νιτσού).

Το επαρχιακό δικαστήριο σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», απέρριψε  την αξίωση της πρώην ιερόδουλης για αποζημιώσεις ύψους δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Η Νιτσού σύμφωνα με την αγωγή που καταχώρησε υποστήριζε ότι η συγγραφέας εκμεταλλεύτηκε την σχέση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας που είχαν αναπτύξει καθώς η Αννίτα Νικολάου της παρουσιαζόταν ως μια γυναίκα που την συμπονούσε και που ήθελε να την στηρίξει ψυχολογικά.

Με την αγωγή της επίσης τόνιζε το γεγονός ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν ιδιωτικές και εμπιστευτικές και με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν στο βιβλίο και έπειτα στην τηλεοπτική ομώνυμη σειρά του ΑΝΤ1 2009-11 την εξευτέλιζαν και την διέσυραν.

Το Δικαστήριο δικαίωσε την συγγραφέα αφού έκρινε ότι η ηρωίδα του βιβλίου δεν μπορεί να ταυτιστεί πλήρως με την ενάγουσα καθώς κατά τον ουσιώδη χρόνο υπήρχαν κι άλλες ιερόδουλες με τον όνομα Ελένη και ο ισχυρισμός θωρήθηκε ανυπόστατος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top