ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμματα καλούν Πρόεδρο να μην αποδεχτεί πολυμερή πριν ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο

Κόμματα καλούν Πρόεδρο να μην αποδεχτεί πολυμερή πριν ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο

Με ανακοινώσεις Τύπου τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη αποδεχτεί πολυμερή διάσκεψη πριν να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

 Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ελβετία για το κυπριακό, καλύπτονται από πλήρη συσκότιση, η οποία επιτρέπει:

• Καταιγισμό συγκεχυμένων πληροφοριών.

• Εκστρατεία παραπληροφόρησης από την τουρκική πλευρά.

Ως εκ τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει πως:

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συμφωνήσει με τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την Ασφάλεια, εάν δεν προηγηθεί συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, για πτυχές εξαιρετικής σημασίας, όπως η σύνθεση της διάσκεψης και η ημερήσια διάταξη της.

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενημερώσει ενδελεχώς το Εθνικό Συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις επί των κριτηρίων της πτυχής του Εδαφικού.

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, οι οποίες προνοούσαν την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων, για να συμφωνηθεί η σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.

Ανακοίνωση της ΕΔΕΚ 

Πριν από την πολυμερή ο ΠτΔ να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ελβετία και στο ενδεχόμενο συμφωνίας για καθορισμό ημερομηνίας σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης, κατά την ΕΔΕΚ αυτή είναι μία βεβιασμένη ενέργεια.

Εκτιμούμε ότι ο ΠτΔ θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για όσα διαδραματίζονται στην Ελβετία, να διαβουλευθεί με τα μέλη του και ει δυνατόν να υπάρχει συναπόφαση για το τι δέον γενέσθαι.

Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών

Οι στιγμές για το Κυπριακό είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ανησυχητικές.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τηρήσει τη δέσμευση του που έδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα αποδεχθεί πενταμερή ή πολυμερή αν πρώτα δεν ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τα όσα διαμείφθηκαν.

Υπενθυμίζουμε το επιχείρημα του Προέδρου Αναστασιάδη ότι ο λόγος που άλλαξε απόφαση και δεν μετέβη με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στο Μοντ Πελεράν, ήταν για να τους έχει ως γραμμή άμυνας σε περίπτωση που του ασκηθούν πιέσεις.

Τώρα είναι η ώρα να επικαλεστεί το Εθνικό Συμβούλιο ώστε να ξεφύγει από τις έντονες πιέσεις να αποδεχτεί την πενταμερή ή πολυμερή χωρίς να του έχουν δοθεί ικανοποιητικά ποσοστά εδαφών επί χάρτη.

Προς Θεού, δεν πρέπει να πράξει όπως το Μάρτιο του 2013 στο Γιούρογκρουπ όπου αισθάνθηκε το πιστόλι στον κρόταφο και τελικά παραδόθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top