ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση της Ε. Χαραλαπίδου στο twitter για το όσα έγιναν στην Βουλή

Η απάντηση της  Ε. Χαραλαπίδου στο twitter για το όσα έγιναν στην Βουλή

Το λόγο που διαφοροποιήθηκε από τη στάση που τήρησε η κοινοβουλευτική της ομάδα, καταψηφίζοντας την πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα(ΣΚΤ), όπως τροποποιήθηκε με την κοινή τροπολογία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ εξηγεί με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Διβάστε επίσης: «Εμφύλιος» στο ΑΚΕΛ – Η Ειρήνη για λόγους συνείδησης καταψήφισε την τροπολογία με τον Άντρο να αντιδρά: «Εσύ να σιωπήσεις…» VIDEO

Η κα. Χαραλαμπίδου αναφέρει συγκεκριμένα ότι “θα ήθελα να υπερψηφίσω την πρόταση του κόμματος μου με την οποία θεμελιωνόταν ο διαχειριστικός έλεγχος και ενίσχυε τον υφιστάμενο νόμο. Από τη στιγμή που διαμορφώθηκε με βάση τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ με τις οποίες διαφωνούσα και πίσω από τις οποίες κρύβονταν, κατά την άποψή μου, σκοπιμότητες με στόχο να απονευρωθεί ο έλεγχος από τον Γ. Ελεγκτή δεν μπορούσα να δώσω θετική ψήφο. Επέλεξα και ας κριθώ γι` αυτό να πράξω ότι μου επέβαλλε η συνείδησή μου και οι αρχές μου. Καταψήφισα και την διαμορφωμένη τροπολογία και την πρόταση νόμου του Αβέρωφ”.

“Τα όσα καταγράφω πιο πάνω είναι και η αιτιολόγηση της ψήφου μου στην ολομέλεια”, προσθέτει.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι “ήταν εμφανές ότι Αβέρωφ και Γεωργιάδης δεν ήθελαν έλεγχο στην ΣΚΤ. Και ήταν τόση η αγωνιά τους να πετύχουν αυτό, που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με μια σειρά συζητήσεων με αποκορύφωμα τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής που μόνο ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στην ΣΚΤ, που δήθεν θέλουν να προστατέψουν από τον Γενικό Ελεγκτή”.

Το θέμα οδηγήθηκε σε θεσμικές αντιπαραθέσεις, με τον Γενικό Εισαγγελέα να υπενθυμίζει στον Υπ. Οικονομικών συνταγματικές διατάξεις και να του απάντα γραπτώς ότι "του ζητούσε να τοποθετηθεί σε ανύπαρκτο πρόβλημα" , αναφέρει.

Ο νόμος, συνεχίζει η κα. Χαραλαμπίδου, “καθορίζει με σαφήνεια το πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου από τον Γενικό Ελεγκτή . Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΣΚΤ, πάρα τις παραινέσεις του κοινοβουλίου και του Γενικού Εισαγγελέα, αρνείτο να δώσει στοιχειά στον Γ. Ελεγκτή. Σκεφτείτε τώρα τι θα γίνεται”.

Ως εκ τούτου, καταλήγει, ούτε τροπολογίες απαιτούνταν, μόνο καταψήφιση της πρότασης Αβέρωφ με γνώμονα τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.

Σημειώνεται ότι την πρόταση νόμου καταψήφισε και ο επίσης βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top