ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αναστασιάδης ήταν αυτός που... έδειξε τη Γενεύη - Το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών

Ο Αναστασιάδης ήταν αυτός που... έδειξε τη Γενεύη - Το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που εισηγήθηκε τη συνέχεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων επί του εδαφικού στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης: Η μαραθώνια συζήτηση στο Μον Πελεράν οδήγησε… στη Γενεύη – Στις 20 Νοεμβρίου το εδαφικό


Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών που εκφράζει και τις δυο πλευρές και στο οποίο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος περί προόδου. Τώρα κατά πόσον αυτή η πρόοδος "σερβίρεται" για κατανάλωση αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε μια εβδομάδα.

Διαβάστε αυτούσιο το ανακοινωθέν:

«Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης, έχουν πραγματοποιήσει εντατικοποιημένες διαπραγματεύσεις εδώ, στο Μοντ Πελεράν, από τις 7 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια των περασμένων πέντε ημερών, το κεφάλαιο του εδαφικού και όλα τα άλλα θέματα, συζητήθηκαν ως αλληλοεξαρτούμενα.  Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί.

Μετά από αίτημα του Ελληνοκύπριου ηγέτη, κ. Αναστασιάδη, αποφασίστηκε οι δύο ηγέτες  να διακόψουν (σσ τις συνομιλίες) και να συγκληθούν στην Γενεύη στις 20 Νοεμβρίου 2016, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις από το Μοντ Πελεράν.

Οι δύο ηγέτες, για άλλη μια φορά, επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελβετική Κυβέρνηση, για τη γενναιοδωρία και την φιλοξενία τους, καθώς φιλοξένησαν αυτές τις συνομιλίες, καθώς και για την ανεκτίμητη υποστήριξη που παρείχαν σε εκείνους και τις ομάδες τους, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top