ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Προαναγγέλλει δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ερντογάν: Προαναγγέλλει δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Οι Βρυξέλλες θέλουν να ωθήσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη διαδικασία για την ένταξή της στην ΕΕ, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει η επιλογή να προκηρυχθεί δημοψήφισμα για να αποφασιστεί το ζήτημα.

«Η ΕΕ επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία (της ένταξης). Αν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό, ας πάρουν την απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet.
«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. Αν χρειαστεί, αργότερα, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας», δήλωσε.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Βρετανίας με το Brexit, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Κι εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε τον λαό μας».

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία έχουν ενταθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει διώξεις, η έκταση των οποίων έχει προκαλέσει ανησυχία και επικρίσεις από τους δυτικούς εταίρους της Τουρκίας. Εκτός από τους ύποπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι διώξεις έχουν επίσης στόχο τις τελευταίες εβδομάδες τη φιλοκουρδική αντιπολίτευση και δημοσιογράφους.
 
«Ορισμένοι λένε: "Πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Γιατί να την άρουμε τώρα;», δήλωσε ο Ερντογάν στη Hurriyet.
Χθες ο Ερντογάν επανέλαβε πως θα επικυρώσει την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το τουρκικό κοινοβούλιο ψηφίσει προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις ευρωπαϊκές επικρίσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top