ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιάσκο η υπόθεση Προδρόμου! – Ο Γ. Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για ποινική δίωξη, όμως τα ανέτρεψε όλα μια επιστολή

Φιάσκο η υπόθεση Προδρόμου! – Ο Γ. Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για ποινική δίωξη, όμως τα ανέτρεψε όλα μια επιστολή

Σε μέγα φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση που ανέδειξε το ThemaOnline για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, με την Αστυνομία να καλείται να δώσει απαντήσεις.

Του Φάνη Μακρίδη

Η Νομική Υπηρεσία μετά τα αποκαλυπτικά μας δημοσιεύματα για την καταγγελία κοπέλας σε βάρος του εν λόγω πολιτικού προσώπου, το οποίο φερόταν να άνοιξε λογαριασμούς στο facebook με το όνομά της και να δημοσίευε σχετικό υλικό, έπραξε τα δέοντα. Αποφάσισε πρόσφατα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Προδρόμου.

Η παρέλευση τεσσάρων χρόνων από την ημέρα της πιο πάνω καταγγελίας μέχρι τον εντοπισμό του φακέλου της υπόθεσης από τη Νομική Υπηρεσία και την προώθησή του, «αλλοίωσε» τα δεδομένα.

Η κοπέλα  απέσυρε την καταγγελία που είχε υποβάλει από το 2012, κι έτσι δεν ήταν δυνατό να στηθεί γερή υπόθεση. Μοιραία ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να δώσει νέες οδηγίες για να τερματιστεί η διαδικασία, όπως μας δήλωσε τη Δευτέρα (21/11).

Το τι μπορεί να μεσολάβησε για να αλλάξει γνώμη η παραπονούμενη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι για τρία χρόνια ο φάκελος ήταν «ξεχασμένος» στα συρτάρια της Αστυνομίας.  Γνωρίζουμε επίσης ότι μετά την παραλαβή του από τον  τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο φάκελος χάθηκε για ακόμη έναν χρόνο και κάτι μήνες στη Νομική Υπηρεσία. Ξέρουμε ακόμη ότι αν γίνονταν έγκαιρα οι διαδικασίες, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Από τότε μέχρι σήμερα η ζωή της παραπονούμενης άλλαξε και ήταν λογικό να μην ήθελε να αναλωθεί σε κάτι που συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια…

Το θέμα που εξ αρχής θέσαμε και θέτουμε και τώρα είναι το εξής: Γιατί ένας απλός πολίτης καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα τις ευθύνες του απέναντι στην Πολιτεία και την ίδια στιγμή υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι σε επώνυμους;

Όπως και να ΄χει, όλα αυτά δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά απορρέουν αβίαστα από τα όσα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας με το παρόν ρεπορτάζ. 

Οδηγίες για ποινική δίωξη
Θυμίζουμε ότι ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline (03/06/2016) διέταξε έρευνα, με τον φάκελο της υπόθεσης να εντοπίζεται στη Νομική Υπηρεσία στις 8 Ιουνίου του 2016 (τον είχε παραλάβει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου στις 20/03/2015 και είχε απωλεσθεί). Κατόπιν τούτου, ο κ. Κληρίδης έδωσε γραπτώς οδηγίες προς την Αστυνομία, όπως προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Προδρόμου, για τις κατηγορίες που περιλαμβάνονταν σε αστυνομική έκθεση.

Επιστολή από τη δικηγόρο της κοπέλας και την ίδια
Ωστόσο, δυο ημέρες μετά ο δικηγόρος της παραπονούμενης απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία ενημέρωνε πως η πελάτης του δεν επιθυμούσε τη συνέχιση της διαδικασίας. Ζητούσε να μην προχωρήσει η ποινική δίωξη. Επιστολή με πανομοιότυπο περιεχόμενο στάλθηκε και από την ίδια την κοπέλα. Δόθηκαν τότε οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία προς την Αστυνομία όπως πάρει νέα κατάθεση από την παραπονούμενη. Η τελευταία πράγματι στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε πως δεν επιθυμούσε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Τοποθέτηση Κώστα Κληρίδη
Όπως ανέφερε τη Δευτέρα (21/11) ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης σε τοποθετήσεις του στην ιστοσελίδα μας μετά από ερώτημα που του υποβάλαμε, οι εν λόγω εξελίξεις δεν άφηναν άλλο περιθώριο παρά να ανασταλεί η ποινική δίωξη. 

Παρουσιάζουμε τις θέσεις που εξέφρασε στο ThemaOnline αυτολεξεί: «Δεδομένου ότι η παραπονούμενη θα ήταν η ουσιώδης μάρτυρας κατηγορίας και νοουμένου ότι, όπως κρίθηκε, θα ήταν αδύνατο ή πολύ δύσκολο να αποδειχθεί η υπόθεση χωρίς τη δική της μαρτυρία, δόθηκαν νέες οδηγίες όπως να μην προχωρήσει η άσκηση ποινικής δίωξης».

Η έκθεση της Αστυνομίας για τον Προδρόμου και την E...
Τον Φεβρουάριο του 2012 κοπέλα κατήγγειλε ότι ο Προδρόμου δημιούργησε δυο ψεύτικους λογαριασμούς της στο facebook από τους οποίους έκανε δημοσιεύσεις. Στέλεχος της Αστυνομίας που είχε κάνει τη σχετική διερεύνηση, σημείωνε: «Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη». Κι ακολούθως, αφού πρώτα κατέγραφε τα πιο σημαντικά σημεία που προέκυψαν από την διερεύνηση, συμπλήρωνε: «Με βάση τα πιο πάνω είμαι της άποψης ότι ο κατηγορούμενος δύναται να διωχθεί αν και εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια του Ανώτατου Δικαστηρίου όπως προβλέπεται στο άρθρο 83 του Συντάγματος για άρση της ασυλίας του (σημ. ο Προδρόμου, μέχρι να διερευνηθεί την υπόθεση, «πρόλαβε» να προωθηθεί σε θέση βουλευτή)».

Σημείωνε ακόμη: «…αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος του ονόματος των πλαστών λογαριασμών στο f…, έφερε το χαϊδευτικό της παραπονούμενης που είναι E..., το οποίο σύμφωνα με την παραπονούμενη οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι η αδερφή της και ο κατηγορούμενος. Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη.

Η πιο πάνω άποψη βασίζεται στα ακόλουθα σημεία:
1.    Ο κατηγορούμενος είχε κίνητρο για να προβεί στη δημιουργία των πλαστών λογαριασμών (πικρία για την απόρριψη από πλευράς παρ/νης της προσπάθειάς του για επανασύνδεση).
2.    Εντοπίστηκαν δυο Ip adresses που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον κατηγορούμενο.
3.    Στον ηλεκτρονικό φορητό υπολογιστή του εντοπίστηκαν τέσσερις φωτογραφίες της παραπονούμενης, οι οποίες μάλιστα είναι αναρτημένες στους πλαστούς λογαριασμούς.
4.    Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κατηγορούμενου εντοπίστηκε αίτημα φιλίας από τον πλαστό λογαριασμό της παραπονούμενης και
5.    Ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν στους πλαστούς λογαριασμούς φέρουν και το χαϊδευτικό όνομα της παραπονούμενης, το οποίο όπως αναφέρεται τα μόνα πρόσωπα που το γνώριζαν ήταν ο κατηγορούμενος και η αδελφή της παραπονούμενης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE (03/06-16/06): 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Ρίκκος «έχασε» τον φάκελο του Πρόδρομου!-Υπόθεση καταγγελίας κοπέλας από Λάρνακα το 2012

Ανοίγει (πάλι) η υπόθεση Προδρόμου μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline – Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Ερωτοκρίτου για αποκαλύψεις ThemaOnline σε σχέση με Προδρόμου: «Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν αποχωρήσω»

​Η τοποθέτηση Προδρόμου για την ποινική υπόθεση που αποκάλυψε το ThemaOnline – ΒΙΝΤΕΟ

Εντοπίστηκε ο φάκελος για την υπόθεση Προδρόμου που αποκάλυψε το ThemaOnline στις 03/06

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απέσυρε την καταγγελία που αφορούσε τον Προδρόμου η κοπέλα από την Λάρνακα

ΕΓΓΡΑΦΑ: «Είχε κίνητρο ο Προδρόμου για την κοπέλα-Πικρία για απόρριψη προσπάθειας επανασύνδεσης»

Ο Κ. Κληρίδης στο ΚΥΠΕ για την αποκάλυψη του ThemaOnline: «Διοικητική έρευνα για την εξαφάνιση του φακέλου»

ΠΑΡΑ-THEMA: Δεν θα πιστεύετε πού βρέθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Τον χειριζόταν συγκεκριμένος λειτουργός

Η καθοριστική ημέρα για την ποινική δίωξη ή όχι του Προδρόμου – Αποφασίζει η Ε.Π.

Προχωρά η υπόθεση σε βάρος του Προδρόμου - Δεν αποσύρει η Ε.Π. από την Λάρνακα – Αποφασίζει η Νομική Υπηρεσία
 

Δεν… ξεχνά τον φάκελο Προδρόμου η Εισαγγελία – Δηλώσεις Κ. Κληρίδη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top