ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κύπριος πυροσβέστης που διακρίνεται στις «μάχες» του Ισραήλ – Εκτιμούν ιδιαίτερα τη βοήθεια της Κύπρου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Κύπριος πυροσβέστης που διακρίνεται στις «μάχες» του Ισραήλ – Εκτιμούν ιδιαίτερα τη βοήθεια της Κύπρου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύσκολες ώρες για το Ισραήλ λόγω των πολλών πύρινων μετώπων που έχει η χώρα τους. Παρ’ όλα αυτά τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε. δεν παραλείπουν να εξάρουν την προσπάθεια των Κύπριων πυροσβεστών.

Του Φάνη Μακρίδη

Είναι ενδεικτικό ότι ισραηλινή αγγλόφωνη εφημερίδα εστιάζει στην προσπάθεια του έμπειρου πιλότου του Τμήματος Δασών, ο οποίος δίνει ηρωικές μάχες με τις φλόγες από την περασμένη Πέμπτη (24/11).

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύεται φωτογραφία του κυπριακού αεροσκάφους, εν ώρα δράσης σε ορεινή περιοχή. «Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο από την Κύπρο προσπαθεί να κατασβήσει πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή κοντά στην περιοχή Neve Ilan, έξω από την Ιερουσαλήμ στις 24 Νοεμβρίου του 2016» σημειώνεται στην λεζάντα της φωτογραφίας του Yonatan Sindel που δουλεύει για το πρακτορείο Flash90.

Ο λόγος , ασφαλώς, για τον επικεφαλής της Μονάδων Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών, Στέλιο Κοτζίκα. Ο χειριστής πτητικών μέσων Α΄, έχει χρόνια εμπειρίας στις μάχες με τις φλόγες από αέρα.

Να σημειωθεί ότι 69 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών έφτασαν στο Ισραήλ με CE130 το πρωί του Σαββάτου (26/11), ενώ η συνολική δύναμη που έστειλε η Κύπρος για να βοηθήσει τους ισραηλινούς αποτελείται από 81 άτομα (26 δασοπυροσβέστες). 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης δήλωσε στο ThemaOnline ότι το τμήμα του επρόκειτο να ανταποκριθεί με περισσότερα άτομα, ωστόσο, πολλοί δασοπυροσβέστες δεν είχαν ανανεωμένα διαβατήρια για να ταξιδέψουν στο Ισραήλ (σημ. ως γνωστόν πολλοί Κύπριοι λόγω Ε.Ε. ταξιδεύουν με ταυτότητες). Εδώ να σημειωθεί ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν είσοδο στην χώρα τους χωρίς να κατέχει διαβατήριο.

Η περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών του Ισραήλ για κατάσβεση των πυρκαγιών αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (25/11).

Σημειώνεται πως σε ανάρτηση στο twitter του οργανισμού Israel in EU, σημειώνονται τα ακόλουθα: «Ευχαριστούμε τους Ευρωπαίους φίλους μας για την υποστήριξη τους στην μάχη με τις πυρκαγιές στο Ισραήλ». Αυτό το μήνυμα συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία σημειώνονται τα ακόλουθα: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Τα μέλη της Ε.Ε. Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία βοηθούν στην μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας του Ισραήλ». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top