ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά ο Κασουλίδης στο ΔΗΚΟ – «Επιδιώκουμε απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία»

Απαντά ο Κασουλίδης στο ΔΗΚΟ – «Επιδιώκουμε απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία»

Επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε γραπτή του δήλωση σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι `η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη από της ιδρύσεώς της από το 1960. Όμως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Συνθήκη Εγγυήσεως ότι της έδινε ένα τέτοιο δικαίωμα. Εμείς επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη`.

`Φυσικά κανένας στρατός, εκτός αν ηττηθεί κατά κράτος, δεν αποχωρεί σε μια μέρα. Αυτή την περίοδο αναδίπλωσης και αποχώρησης είναι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με ημερομηνία οριστικής αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατευμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα` προσθέτει.

Ο Υπουργός υπενθυμίζει ότι `η μια και μόνη κυριαρχία, η μια διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια είναι ήδη συμφωνημένα και θα αποτυπώνονται σε ενδεχόμενη λύση`.

Εκφράζει λύπη γιατί "στην προσπάθεια για να πείσουμε το ακροατήριο των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι απευθυνόμαστε και σε αυτό".

"Στις συστηματικές καχυποψίες τους έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη, ανακαλύπτει εκ του μη όντος να δημιουργεί θέματα, τα οποία διαψεύθηκαν επανειλημμένα. Διαψεύθηκαν οι καχυποψίες του για το προαγγελθέν ανακοινωθέν για τις 14 Σεπτεμβρίου μετά το τέλος των εντατικών διαπραγματεύσεων, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διαψεύθηκαν οι καχυποψίες τους για τη συζήτηση του Εδαφικού εκτός Κύπρου ότι τάχα ο Πρόεδρος θα ήταν ευάλωτος στις πιέσεις και θα διαψευθούν και πάλι` καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top