ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν παραιτείται ο Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Δεν παραιτείται ο Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνει ο Μπουρτζιού

Ο εκπρόσωπος της “προεδρίας” στα κατεχόμενα, Μπαρίς Μπουρτζιού, διέψευσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σκέφτεται να παραιτηθεί.

Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" που σχολιάζει ανταπόκριση της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ Άννας Ανδρέου, στην οποία - σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα - είπε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήρθε στα κατεχόμενα για να πείσει τον κ. Ακιντζί να μην παραιτηθεί.

"Η είδηση είναι αβάσιμη και δεν υπήρχε στην ατζέντα τέτοιο θέμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου”, αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπουρτζιού, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί εργάζεται για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο "λαό".

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η τ/κ εφημερίδα “Αφρίκα” ισχυρίζεται ότι η Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ, από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι ο σκοπός της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα ήταν να μεταπείσει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ώστε να μην παραιτηθεί.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, με σημερινή ανακοίνωσή της που απέστειλε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αφρίκα” και το χαρακτηρίζει “ανυπόστατο και ψευδές”.

“Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΡΙΚ έπειτα από ερώτηση για φήμες ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θέλει να παραιτηθεί, είπα ότι στην τ/κ πλευρά τέτοια δημοσιεύματα ή φήμες δεν υπάρχουν και πως αυτές οι φήμες φαίνεται να προέρχονται από την ε/κ πλευρά,” σημειώνει στη ανακοίνωσή της η Άννα Ανδρέου.

Είπε επίσης πως “οι φήμες στην ε/κ πλευρά ότι ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στην Κύπρο για να πείσει τον Τ/κ ηγέτη να μην παραιτηθεί δεν φαίνεται να ευσταθούν και είναι φυσικό ο Τούρκος Υπουργός να πήγε στα κατεχόμενα για να ενημερωθεί καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ο Τ/κ ηγέτης δεν είχε ενημερώσει κανένα Τούρκο αρμόδιο.”

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ “διερωτάται γιατί η εφημερίδα Αφρίκα δημοσίευσε ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο." Αναφέρει ακόμα ότι “είναι απαράδεκτο να γίνεται είδηση κάτι που δεν είπε” ενώ “καταδικάζει αυτό που έγινε και το αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης.”


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top