ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειντε: «Η δεύτερη φάση στο Μοντ Πελεράν ήταν ένα πισωγύρισμα»

Ειντε: «Η δεύτερη φάση στο Μοντ Πελεράν ήταν ένα πισωγύρισμα»

Η δεύτερη φάση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν ήταν ένα πισωγύρισμα γιατί δεν μπορέσαμε να πετύχουμε όλα όσα αναμέναμε να πετύχουμε, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν βλέπει να υπάρχουν οποιαδήποτε αγεφύρωτα θέματα.

Ο κ. Έιντε, ο οποίος έχει στη συνέχεια συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, είπε πως βρίσκεται εδώ για να ακούσει και τους δυο ηγέτες για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Σημείωσε πως αυτή είναι μια διαδικασία της οποίας ηγούνται οι δυο ηγέτες και πως αυτοί θα αποφασίσουν ποια είναι τα σωστά βήματα αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Ειντε ανέφερε πως θα έχει περισσότερα να πει αφού συναντήσει και τους δυο ηγέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του ΚΥΠΕ, ο κ. Ειντε θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ αύριο αναμένεται να έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Στο μεταξύ, μετά τη συνάντηση με τον κ. Έιντε έφθασε στο Προεδρικό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top