ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοκριτική και όχι κατηγορίες ζητά από το Δήμαρχο Λεμεσού ο υποψήφιος Ν. Νικολαΐδης για επιστολή Γ. Ελεγκτή

Αυτοκριτική και όχι κατηγορίες ζητά από το Δήμαρχο Λεμεσού ο υποψήφιος Ν. Νικολαΐδης για επιστολή Γ. Ελεγκτή

Συνέχεια στο θέμα της επιστολής του Γενικού Ελεγκτή προς το Δήμο Λεμεσού, έδωσε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος δήλωσε πως δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης ερμηνείας η σύσταση του Γενικού Ελεγκτή πως " η παροχή υπηρεσιών που εξαρτώνται από το δήμο, από άτομα που έχουν στενή οικογενειακή σχέση με τον Δήμαρχο πρέπει να αποφεύγεται". Την ίδια ώρα κάλεσε τον Ανδρέα Χρίστου να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες "αντί να κρύβεται πίσω από το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική μηχανή".

Σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως "η χθεσινή αναγκαστική δημοσιοποίηση της επιστολής του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, ανέτρεψε την πρόθεση του κ. Χρίστου να την αποκρύψει μέχρι να περάσουν οι εκλογές".
 
Η σύσταση του Γενικού Ελεγκτή, που συμπεριλαμβάνεται στην επιστολή του, συνέχισε,  δεν αφήνει κανένα περιθώριο άλλης ερμηνείας, ότι δηλαδή "η παροχή υπηρεσιών που εξαρτώνται από το δήμο από άτομα που έχουν στενή οικογενειακή σχέση με τον Δήμαρχο πρέπει να αποφεύγεται. Καθαρές θέσεις από ένα κορυφαίο θεσμό της πολιτείας"
 
Υποστήριξε ακόμη πως, αντί αυτοκριτικής και συμμόρφωσης στις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Λεμεσού αντέδρασε με ανακοινώσεις και επιστολές του, "στις οποίες περιέχονται απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, παραπέμποντας σε άλλα καθεστώτα και σε άλλες εποχές" και πρόσθεσε ότι "ο κ. Χρίστου μίλησε για ανήθικο πόλεμο και κατηγόρησε όποιον τολμήσει να εντοπίσει κακώς κείμενα για τα οποία ευθύνεται ο Δήμαρχος Λεμεσού ότι είναι συκοφάντης, λοιδορεί, υποσκάπτει και πετροβολεί τους συμπολίτες του".
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, "αυτές οι αντιδράσεις δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό ούτε προς τους θεσμούς της κυπριακής πολιτείας αλλά και ούτε προς το κοινό αίσθημα των πολιτών και σίγουρα δείχνουν πρόθεση συνέχισης της ίδιας συμπεριφοράς παρά τη γενική κατακραυγή".

Ο κ. Χρίστου, πρόσθεσε,  αντί να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες, κρύβεται πίσω από το Δημοτικό του Συμβούλιο και τη Δημοτική μηχανή και εξέφρασε τη θέση ότι "η σύγκρουση συμφερόντων αφορά αποκλειστικά και μόνον τον Ανδρέα Χρίστου και κανέναν άλλο, δεν αφορά ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τους υπαλλήλους του δήμου, ούτε καν τους όποιους συγγενείς του Ανδρέα Χρίστου, αφορά τον Ανδρέα Χρίστου ως πολιτικό πρόσωπο, ως εκλεγμένο Δήμαρχο, και ως υποψήφιο Δήμαρχο της Λεμεσού".

Ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι σε μια εποχή όπου το πολιτικό μας σύστημα και ειδικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση ταλανίζονται από φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαπλοκής, οι πολίτες αναμένουν από τα δημόσια πρόσωπα απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, "και χρηστή διοίκηση είναι η προσήλωση σε καθαρές αρχές, χωρίς εκπτώσεις και αναζήτηση νομικίστικων δικαιολογιών για να καλύψουν παραβίαση των κανόνων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας".
 
"Ευχόμαστε οι χθεσινές αποκαλύψεις να μην είναι η κορυφή του παγόβουνου", κατέληξε.



Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top