ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιβλική καταστροφή στην Πάφο από ανεμοστρόβιλο! Σηκώθηκαν μάντρες – Ζημιές και στο αεροδρόμιο

Βιβλική καταστροφή στην Πάφο από ανεμοστρόβιλο! Σηκώθηκαν μάντρες – Ζημιές και στο αεροδρόμιο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους δυνατούς ανέμους τη χαλαζόπτωση κατά διαστήματα και τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη και την επαρχία Πάφου άφησαν στο πέρασμα τους σοβαρές ζημιές.

Πρώτα και κύρια από τους δυνατούς ανεμοστρόβιλους σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε κτηνοτροφικά υποστατικά στην περιοχή Αχέλειας όπου ταλαιπωρημένοι γεωργοκτηνοτρόφοι μετρούν από το πρωί τις ζημιές.

Επίσης μεγάλη ταλαιπωρία προκλήθηκε από την διακοπή ρεύματος σε πάρα πολλά χωριά της Επαρχίας αλλά και στην πόλη της Πάφου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τίμης Χαράλαμπος Χαραλάμπους ανέφερε πως πρόκειται για βιβλική καταστροφή από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή πλησίον του Πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – όπως είπε- σημειώθηκαν ζημιές σε φυτείες πατατών , αποκόπηκαν κυπαρίσσια αλλά και οι δυνατοί άνεμοι υφάρπαξαν μάντρα ιδιοκτησία του Θεοδόση Αρέστη που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ζώων .

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε μια περίπτωση για όχημα που είχε μετακινηθεί από τις πλημμύρες στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ αλλά και σε δεύτερη περίπτωση για ανελκυστήρα. 

Επίσης συνεργεία του Δήμου Πάφου κλήθηκαν για την αποκοπή δένδρων στην λεωφόρο Κοριτσιάς. 

Σε άλλη περίπτωση οι ισχυροί άνεμοι ανάρπαξαν μέρος του μεταλλικού υπόστεγου υποστατικού στον αερολιμένα Πάφου όπου χρησιμοποιείται κυρίως για την επιδιόρθωση οχημάτων ως συνεργείο. 

Η βαριά μάλιστα πόρτα εισόδου  του υποστατικού έχει μετακινηθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του υποστατικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω κακοκαιρίας – Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύμφωνα με την Εκ. Τύπου της ΑΗΚ

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top