ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάσικος: Λύση στο Κυπριακό θα επηρεάσει θετικά την κτηματαγορά αλλά και την οικοδομική βιομηχανία

Χάσικος: Λύση στο Κυπριακό θα επηρεάσει θετικά την κτηματαγορά αλλά και την οικοδομική βιομηχανία

Μια πιθανή λύση του πολιτικού μας προβλήματος, την οποία όλοι ευχόμαστε για το καλό της πατρίδας μας, θα επηρεάσει θετικά και σε σημαντικό βαθμό τον τομέα της κτηματαγοράς, της οικοδομικής βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας γενικότερα, ανέφερε ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, τον οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία το Υπουργείο έδρασε, έχει δημιουργήσει θετικές προοπτικές για τον κλάδο, ο οποίος έχει πληγεί  σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής ύφεσης.   Σημείωσε πως η παρά την κρίση , η Κύπρος εξακολουθεί να προσφέρει ένα σταθερό και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, με ένα άριστο δίκτυο υπηρεσιών που την καθιστούν σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό, είπε, διαφαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν κατ’ επανάληψη διαψεύσει τις προβλέψεις, εφόσον η οικονομία κινείται με καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες. 
 
"Θεωρώ, ωστόσο, αναγκαίο να επισημάνω πως οι απαιτήσεις των επενδυτών, λόγω και του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί στη διεθνή αγορά, είναι αυξημένες, γι’ αυτό και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδιαίτερα από τα μέλη σας, θα πρέπει να είναι στα ύψιστα επίπεδα. Είναι, συνεπώς, αναγκαίο, κάθε οργανισμός, κρατικός ή άλλος, που εμπλέκεται στο θέμα της ανάπτυξης, αλλά και της οικονομίας γενικότερα, να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις του, σε μια συλλογική προσπάθεια εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων, για ακόμα πιο παραγωγικά και θετικά αποτελέσματα", σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.


Επιπρόσθετα ο ΥΠΕΣ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σημαντικές αλλαγές στις κτηματολογικές και πολεοδομικές νομοθεσίες τις οποίες προώθησε η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη αποφέρει καρπούς και αναμένεται να λύσουν μ’ ένα ριζικό τρόπο τις παθογένειες του παρελθόντος. 
 
Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ, κυριότερος στόχος της Κυβέρνησης ήταν και είναι αφενός η προστασία και η κατοχύρωση των αγοραστών ακινήτων, αλλά και η αποκατάσταση του καλού ονόματος της κτηματαγοράς της Κύπρου στο εξωτερικό, για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 

Το χρόνο που πέρασε, είπε, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο στόχος του απεγκλωβισμού των αγοραστών ακινήτων και της επίσπευσης στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας άρχισαν να αποφέρουν καρπούς. 
 
"Τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου σας θεωρούνται υψίστης σημασίας για το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού η αγορά γης και ακινήτων θα αποτελεί  πάντοτε μια σημαντική μορφή επένδυσης η οποία προσελκύει σημαντικές επενδύσεις, ντόπιες και ξένες.  Εξακολουθεί, συνεπώς, να είναι επιδίωξή μας, η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης  των αναπτύξεων και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του επενδυτές, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια στην οικονομία μας", πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση των συντελεστών δόμησης στα πλαίσια πολεοδομικών κινήτρων, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και σε τουριστικές περιοχές, καθώς και στην αναθεώρηση των κριτηρίων για κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση επενδυτών στο νησί, που υιοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, δίνοντας επανεκκίνηση στον τομέα της Κτηματαγοράς. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top