ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό! Πήγε για εγχείρηση, της έβαλαν λάθος αίμα στην μετάγγιση και τώρα χαροπαλεύει – Αναζητούνται ποινικές ευθύνες - ΕΓΓΡΑΦΑ

Τραγικό! Πήγε για εγχείρηση, της έβαλαν λάθος αίμα στην μετάγγιση και τώρα χαροπαλεύει – Αναζητούνται ποινικές ευθύνες - ΕΓΓΡΑΦΑ

Γυναίκα από την Λεμεσό μετέβη σε ιδιωτική κλινική της Πάφου για επέμβαση γονάτου και τώρα χαροπαλεύει λόγω ιατρικού λάθους. Γιατροί της χορήγησαν λανθασμένη ομάδα αίματος.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το θλιβερό γεγονός συνέβη στις 30 Νοεμβρίου όταν γυναίκα από την Λεμεσό μετέβη σε ιδιωτική κλινική της Πάφου μετά από προκαθορισμένη εγχείρηση γονάτου.

Σύμφωνα με την επιστολή που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα μας, οι δικηγόροι της 73χρονης ζητούν από τον Υπουργό Υγείας  Γιώργο Παμπορίδη, την άμεση επέμβασή του για το πολύ σοβαρό θέμα.

Να σημειώσουμε πως η εγχείρηση είχε διευθετηθεί στη βάση των σχετικών κανονισμών  που προνοούν την αγορά υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών από το δημόσιο.

Σύμφωνα πάντα με την επιστολή των δικηγόρων της 73χρονης, κατά την διάρκεια της εγχείρησης η γυναίκα χρειάστηκε μετάγγιση αίματος.  Της χορηγήθηκε αίμα όμως το τραγικό είναι πως ενώ η ομάδα αίματος της είναι Ο+  της χορηγήσαν αίμα ομάδας  Α+, το οποίο όπως αναφέρεται δεν είναι συμβατό και δεν έπρεπε να χορηγηθεί στην ασθενή.

Αποτέλεσμα ήταν η υγεία της 73χρονης γυναίκας να επιδεινωθεί και μάλιστα να της δημιουργηθεί και σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά και να υποβάλλεται συνεχώς σε αιμοκάθαρση. Μετά την όλη «γκάφα» η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου βρίσκεται στην εντατική μέχρι και την Παρασκευή 09/12.

Στην επιστολή τους οι δικηγόροι επισημαίνουν στον Υπουργό πως πρέπει να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να συσταθεί επιτροπή για πειθαρχική έρευνα.

Άξιο αναφοράς είναι πως ζητούν να πάρουν τους ιατρικούς φακέλους της ασθενούς  από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αλλά και της Λεμεσού έτσι ώστε να διερευνηθεί πού έγινε το λάθος και ποιος είναι υπεύθυνος γι΄ αυτό.

Καταγγελία στο ΤΑΕ για ιατρική αμέλεια

Τα παιδιά της 73χρονης γυναίκας προχώρησαν σε καταγγελία στο ΤΑΕ Πάφου έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να γίνει έρευνα για ιατρική ή κλινική αμέλεια.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο  αναπληρωτής Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου μας επισήμανε πως «από μέρους της η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο υπάρχει ιατρική αμέλεια σε βάρος της 73χρονης. Μετά την λήψη της καταγγελίας, το ΤΑΕ άρχισε αμέσως την διερεύνηση της υπόθεσης λαμβάνοντας ως τεκμήριο τους δυο ιατρικούς φακέλους και την λήψη καταθέσεων από εμπλεκόμενα πρόσωπα». 

Τη Δευτέρα 12/12 αναμένεται  να ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει με την Αστυνομία για παρόμοιας φύσεως υποθέσεις. Αναμένεται με απλά λόγια να τοποθετηθεί ιατρικός λειτουργός για τις έρευνες. 

Οι συγγενείς της 73χρονης αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον των υπευθύνων. Να σημειώσουμε πως η ασθενής είναι στην εντατική καθώς τα νεφρά της δεν λειτουργούν καθόλου ενώ λίγο έμεινε να πεθάνει από την λάθος μετάγγιση. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top