ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λάρνακα - Δείτε πως επηρεάζεστε

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λάρνακα - Δείτε πως επηρεάζεστε

Νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση στο κέντρο της Λάρνακας από το Δήμο της πόλης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας γνωστοποιεί αλλαγές στο κυκλοφοριακό στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πλατείας Παλλάς.

Το κυκλοφοριακό, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτέλεσε θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια τόσο σε σχέση με την υλοποίηση του Πολεοδομικού Έργου όσο και σε σχέση με το ενδιαφέρον του Δήμου για μεγαλύτερη προσελκυστικότητα και αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης.  

Μετά από τις απόψεις  που έχουν θέσει έντονα προς το Δήμο, συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, η πλειοψηφία των καταστηματαρχών της Πλατείας Παλλάς, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της ρύθμισης της κυκλοφορίας στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη έτσι ώστε η οχηματική πρόσβαση προς τη Πλατεία να γίνεται από τη Λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου μέσω της οδού Λόρδου Βύρωνος, όπως λειτουργούσε παλαιότερα. Για την αλλαγή αυτή έχει εξασφαλιστεί η κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα γίνει αντιστροφή της μονοδρόμησης της οδού Ζήνωνος Πιερίδη με επιτρεπόμενη πορεία από τη Λόρδου Βύρωνος προς τη Ζήνωνος Κιτιέως και αντιστροφή του μονοδρόμου του τμήματος της οδού Λόρδου Βύρωνος από τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ με επιτρεπόμενη πορεία προς την Ζήνωνος Πιερίδη.

“Το θέμα μελετάται σοβαρά από το Δήμο και η τελική λύση πιστεύουμε ότι θα δοθεί μέσα στα πλαίσια της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα τις σχετικές διαδικασίες”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top