ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Ρώσου Πρέσβη – Στη δημοσιότητα το όνομα του

Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Ρώσου Πρέσβη – Στη δημοσιότητα το όνομα του

Την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης εναντίον του Ρώσου Πρέσβη επιβεβαίωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας ότι πρόκειται για τον 22χρονο αστυνομικό της άμεσης δράσης Μερτ Αλτινμπάς.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο Αναστάσιος Ζυμπιρικάκης, ο οποίος εργάζεται στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στις 19:53 ώρα Τουρκίας (18:53 ώρα Κύπρου), παρόλο που δεν υπήρχαν σημεία ζωής, το νοσοκομείο Γκιουβέν έκανε προσπάθεια να τον επαναφέρει χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Όπως είπε, αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία παρενέβη και έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών ακινητοποιήθηκε ο δράστης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και ο Αναστάσιος Ζυμπιρικάκης.

Spectators are evacuated from the gallery after Mr Karlov was shot dead by the Turkish police officer

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρόκειται για μεγάλη προβοκάτσια. “Πιστεύουμε ότι είναι μια σφαίρα εναντίον της Τουρκίας και μια προδοτική πράξη εναντίον ενός φίλου μας που είναι υπό την προστασία του έθνους μας και της χώρας μας, ειδικά σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας είναι πολύ καλές”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Dozens of Turkish police secured the area around the gallery following the fatal shooting of Russian ambassador Mr Karlov

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι αυτή η δολοφονία έχει προκαλέσει θλίψη στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια έχει βλάψει βαθιά την Τουρκία.

Gunman Mevlüt Mert Altintas, 22, a member of the Ankara special forces police department, fired into the air before taking aim at Andrei Karlov, the Russian ambassador to Turkey

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top