ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτικό κόμμα αποφυλάκισε δέκα συμπολίτες μας από τις Κεντρικές Φυλακές

Πολιτικό κόμμα αποφυλάκισε δέκα συμπολίτες μας από τις Κεντρικές Φυλακές

Δέκα συμπολίτες μας θα αναπνέουν αέρα ελευθερίας.

Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες είναι άτομα οικογενειάρχες, τετραπληγικοί και άνεργοι ή συμπολίτες μας που είδαν τα οικογενειακά τους εισοδήματα να μειώνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω και αν αυτές ήταν μικροποσά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Συμμαχία Πολιτών καταφέρνει να αποφυλακίσει συμπολίτες μας οικογενειάρχες, που βρέθηκαν στη φυλακή λόγω ανεργίας και μικροοφειλών.

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει πως «,Μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Σπάζουμε τις φυλακές του χρέους», είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών με τη συγκινητική βοήθεια των πολιτών, αποφυλακίζει  10 συμπολίτες μας. Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες είναι άτομα οικογενειάρχες, τετραπληγικοί και άνεργοι ή συμπολίτες μας που είδαν τα οικογενειακά τους εισοδήματα να μειώνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω και αν αυτές ήταν μικροποσά.

Η εκδήλωση αποτελεί  μια πράξη υπευθυνότητας, απέναντι σε ένα Κράτος, που συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους συνανθρώπους μας που ενώ δεν φταίνε,  έχουν πληγεί από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έφερε η κακοδιαχείριση, η αποδοχή του κουρέματος και η μνημονιακή πολιτική. Αποτελεί μια ελάχιστη προσπάθεια κοινωνικής πολιτικής μπροστά σε μια Κυβέρνηση η οποία γνωρίζει μόνο να διαβάζει τους αριθμούς της Τρόικας και παραγνωρίζει παντελώς τον ανθρώπινο πόνο. Μια Κυβέρνηση η οποία έχει διαλύσει το κοινωνικό κράτος.

Από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στις 11 Δεκεμβρίου στο πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία μαζεύτηκε το χρηματικό ποσό των 2,093 ευρώ. Το ποσό αυτό έπειτα από την καθοδήγηση και  της Γενικής Εισαγγελίας, την οποία και την ευχαριστούμε δημόσια για την άμεση ανταπόκριση της, θα δοθεί για να αποφυλακιστούν δέκα οικογενειάρχες τους οποίους επέλεξε η Γενική Εισαγγελία με βάση ανθρωπιστικά κριτήρια και με έμφαση στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις η Συμμαχία Πολιτών αποφυλάκισε 7 συμπολίτες μας.

Το θαύμα των Χριστουγέννων επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή των μελών της Συμμαχίας Πολιτών, των εθελοντών και των εκατοντάδων πολιτών που παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση «Σπάζουμε τις φυλακές του χρέους» έχει γίνει θεσμός και όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που φυλακίζονται για μικροποσά λόγω της οικονομικής κρίσης και της Κυβερνητικής κοινωνικής αναλγησίας  η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίζει τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top