ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα γυναίκα τρομοκράτης στην Αθήνα - Καταζητείτο εδώ και 2 χρόνια

Συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα γυναίκα τρομοκράτης στην Αθήνα - Καταζητείτο εδώ και 2 χρόνια

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (5/1) συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr η τρομοκράτης συνελήφθη σε σπίτι σε περιοχή των Νοτίων προαστίων, στα σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, όπου βρίσκονταν μαζί με το ανήλικο παιδί της χωρίς να προβάλει αντίσταση. 

Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί. 

Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. 

Μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο παππούς της 25χρονης δήλωσε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της.

Στο διαμέρισμα, του οποίου η διεύθυνση παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».
 
Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρονια.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top