ΕΛΛΑΔΑ

«Πολικές» θερμοκρασίες και χιόνια στην Ελλάδα -Δυο νεκροι λόγω χιονιά - Υπό το μηδέν ολόκληρη η Μακεδονία!

«Πολικές» θερμοκρασίες και χιόνια στην Ελλάδα -Δυο νεκροι λόγω χιονιά - Υπό το μηδέν ολόκληρη η Μακεδονία!

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας από την ημέρα των Θεοφανείων. Μπορεί την Κυριακή 08/01 οι χιονοπτώσεις να περιορίζονται, όμως επεκτείνεται ο παγετός, που σε περιοχές όπως ολόκληρη η Μακεδονία, θα είναι ολικός!

Χιόνια, ισχυρές καταιγίδες και τσουχτερό κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στην Κρήτη. Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώνονταν ισχυρές καταιγίδες, ενώ στις περισσότερες περιοχές έπεφτε χιόνι. Μάλιστα αυτήν την ώρα οι χιονοπτώσεις εκδηλώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, σε χαμηλό υψόμετρο, συνθέτοντας ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό. Οι άνεμοι που πνέουν είναι μέτριας εντάσεως, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές. Πάντως όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου η κακοκαιρία να μην προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών.

Εντωμεταξύ εξαιρετικά δύσκολες ώρες περνούν οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην Εθνική Οδό, Κορίνθου – Πατρών, μεταξύ Αιγίου και Διακοφτού.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον 77χρονο, αγνοούνταν για αρκετές ώρες από το πρωί του Σαββάτου, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά, εντοπίστηκε ώρες μετά και αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου και κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία.

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όμως και στην Κομοτηνή όπου μία 78χρονη την Παρασκευή διακομίστηκε νεκρή στο νοσοκομείο. Η ηλικιωμένη, είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top