Αναβλήθηκε η συνάντηση πλοηγών με Υπουργό Μεταφορών στο λιμάνι Λεμεσού

Αναβλήθηκε η συνάντηση πλοηγών με Υπουργό Μεταφορών στο λιμάνι Λεμεσού

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση που είχε οριστεί για τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/01, στο λιμάνι Λεμεσού, μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και των πλοηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρόσληψη, από τον ανάδοχο, έξι Ολλανδών που θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο  ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Αντρέας Γεωργίου, η συνάντηση αναβλήθηκε μεν αλλά συνεχίζεται τηλεφωνικά η διαβούλευση των συντεχνιών με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως οι ίδιοι οι πλοηγοί της ΑΛΚ , σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αρχής, δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών στον ανάδοχο, ο οποίος  απευθύνθηκε στο εξωτερικό, αφού δεν υπάρχουν άλλοι πλοηγοί στην Κύπρο.

Οι πλοηγοί υποστηρίζουν πως η κατακύρωση της προσφοράς των Ολλανδών παραβιάζει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή συγκεκριμένες υπηρεσίες που άπτονται θεμάτων ασφάλειας θα πρέπει να παραμείνουν σε Κύπριους, ενώ ήδη εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αποσύρθηκε για τροποποιήσεις.

Από ΚΥΠΕ΅

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE