KATEXOMENA: Δεν προέρχεται από τα κατεχόμενα το έντομο που επηρεάζει τα παπουτσόσυκα, σύμφωνα με το «Υπουργείο Γεωργίας»

KATEXOMENA: Δεν προέρχεται από τα κατεχόμενα το έντομο που επηρεάζει τα παπουτσόσυκα, σύμφωνα με το «Υπουργείο Γεωργίας»

Διαψεύδει δηλώσεις της διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας Αντρούλλας Γεωργίου, ότι η ασθένεια που προκαλεί έντομο και επηρέασε τις παπουτσοσυκιές έχει μεταφερθεί από τα κατεχόμενα, ο “διευθυντής” του “τμήματος γεωργίας” των κατεχομένων Ακίφ Ουνσάλ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουνσάλ απορρίπτει ακόμα τις κατηγορίες ότι οι “αρμόδιες” υπηρεσίες στα κατεχόμενα δεν έχουν διαχειριστεί σωστά το θέμα προβαίνοντας στους κατάλληλους ψεκασμούς όταν έπρεπε.

Ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι η ασθένεια μπορεί να έχει μεταφερθεί από τις ελεύθερες περιοχές και ότι οι ίδιοι έχουν ξεκινήσει χημικούς ψεκασμούς πριν από έξη μήνες.

Ο κ. Ουνσάλ έκανε λόγο για το έντομο “Dactylopius opuntiae”, το οποίο είπε έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή Λάρνακας και ότι αργότερα εμφανίστηκε στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Ανέφερε ακόμα ότι τα πρώτα κρούσματα έκαναν την εμφάνιση τους τον Σεπτέμβριο και ότι από τότε έχουν γίνει χημικοί ψεκασμοί για αντιμετώπιση του εντόμου.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος 45χρονου Ε/κ στη Λεμεσό: Φέρει πολλαπλά τραύματα το θύμα - Ανακρίνεται ένα πρόσωπο

Φόνος 45χρονου Ε/κ στη Λεμεσό: Φέρει πολλαπλά τραύματα το θύμα - Ανακρίνεται ένα πρόσωπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, σχετικά με τον νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στην περιοχή της Νέαπολης στη Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE