ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Ζήσαμε μια κόλαση, ο Γιώργος όταν επέστρεψε από τον Μαχαιρά ήταν φορτωμένος δαίμονες…» Θέλουν 2.000.000 αποζημίωση οι γονείς του μοναχού

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Ζήσαμε μια κόλαση, ο Γιώργος όταν επέστρεψε από τον Μαχαιρά ήταν φορτωμένος δαίμονες…» Θέλουν 2.000.000 αποζημίωση οι γονείς του μοναχού

“Όταν ο Γιώργος γύρισε τον Απρίλιο του 2002 από τη Μονή Μαχαιρά, όπου πέρασε την Αγία Εβδομάδα, ήταν αλλαγμένος, πανικόβλητος. Ζήσαμε μια κόλαση. Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας μας. Οι γείτονες με ρωτούσαν τι έπαθε ο Γιώργος. Μετά που γύρισε από τη Μονή ήταν φοβισμένος, φορτωμένος δαίμονες... Ήρθε και μου είπε ότι είδε το δαίμονα. Και ρωτήστε να σας πει τι του είπα..Τον αγκάλιασα και του είπα: Μη φοβάσαι γιε μου. Οι μανάδες μπορούν να τα βάζουν και με τους δαίμονες”.

Αυτά και άλλα πολλά, αναφορικά στο πως ο γιος της έγινε μοναχός, ανέφερε σήμερα η Μαρία Θεοδούλου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της, καταχώρησαν αγωγή εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για πράξεις και παραλείψεις τους.

Η αντεξέταση της μητέρας από το δικηγόρο του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, Μάριο Χαρτζιώτη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Χάρη Πογιατζή, μέσα στα πλαίσια της ακρόασης της αγωγής, με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις μέχρι και €2.000.000.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι ο γιος τους εγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και μετατράπηκε σε ένα άβουλο όργανο στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του και να ακολουθήσει τον μοναχισμό.

Κατά την αντεξετάση της, η κ. Θεοδούλου διερωτήθηκε “πως γίνεται ένας άνθρωπος που αρχίζει μια χριστιανική ζωή αντί να βλέπει αγγέλους, βλέπει δαίμονες;”, για να σημειώσει ότι ο γιος της ήταν “δογματισμένος” τότε και ότι ο φόβος του τον οδήγησε σε υπερβολικές ενέργειες.

“Γι` αυτό είπα να πάμε σε ψυχίατρο. Και όλα αυτά γίνανε από τη μέρα που μπήκε ο γέροντας στη ζωή του”, είπε η κ. Θεοδούλου.

Κληθείσα από το συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αθανάσιου να αναφέρει στο δικαστήριο τι έγινε όταν τα Χριστούγεννα του 2002 ο Γιώργος (πάτερ Ιουστίνος σήμερα) της ανακοίνωσε ότι θα πάει για τις εορτές να μείνει στο Άγιον Όρος, η κ. Θεοδούλου είπε ότι η απόφαση του την ανησύχησε πολύ σε σημείο που αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι.

“Εκείνο το διάστημα πήγαιναν πολλά παιδιά στο Βατοπαίδι. Ένα ρεύμα νεαρών επιστημόνων που πήγαιναν και δεν επέστρεφαν ποτέ. Νόμιζα πως ο Γιώργος θα πήγαινε και δεν θα ξαναγυρνούσε”, είπε η μητέρα του 44χρονου σήμερα μοναχού.

Συνέχισε λέγοντας πως ο πνευματικός της, ο πάτερ Τέλλος, της είχε πει τότε ότι θα έπρεπε να το διερευνήσει και να το συζητήσει με το γιο της, για να προσθέσει ότι ακολούθως έτυχε να ακούσει στην τηλεόραση στο Θρησκειολόγο, Κλείτο Ιωαννίδη, να μιλά για περιπτώσεις παιδιών που πήγαιναν στο Άγιον Όρος και δεν επέστρεφαν πίσω.

Εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο Κλείτος Ιωαννίδης ήταν συμμαθητής του αδερφού της και ότι δεν δίστασε να του τηλεφωνήσει να μιλήσουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top