ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση για προγραμματισμό από τους διαπραγματευτές - Προετοιμασία για την επόμενη συνάντηση των ηγετών

Νέα συνάντηση για προγραμματισμό από τους διαπραγματευτές - Προετοιμασία για την επόμενη συνάντηση των ηγετών

Νέα συνάντηση θα έχουν το πρωί της Δευτέρας 30/1 οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

 πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στόχος είναι “η προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών την Τετάρτη 1/2 και η οργάνωση της δουλειάς και προγραμματισμός” για τα περαιτέρω.

Μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε πως “αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την 1η Φεβρουαρίου για να καθοριστεί η παραπέρα διαδικασία και μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων.”

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος, στη συνάντηση της Πέμπτης πρώτον έγινε ενημέρωση από τους διαπραγματευτές για τις συζητήσεις που έγιναν στο Μοντ Πελεράν.

Δεύτερον, αποφασίστηκε να συνεχίσει ο διάλογος στην Κύπρο, εφ` όλης της ύλης, με την αποφασιστικότητα, όπως είπε, «να εργαστούμε έτσι ώστε να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ή αν είναι δυνατόν να υπάρξει κατάληξη στα πλείστα όσα των θεμάτων».

«Συνέχιση εφ` όλης της ύλης, το επαναλαμβάνω, και εννοώ και τα έξι κεφάλαια, ενώ την ίδια ώρα έχουμε πει ότι την 1η του Φεβράρη θα συναντηθούμε για να καθοριστεί η παραπέρα διαδικασία και η μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα διάσκεψη στη Γενεύη, είπε ότι είναι και αυτό μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

«Η Διάσκεψη της Γενεύης δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε το τέλος και συνεπώς απαιτείται να συνεχίσει ο διάλογος στο σημαντικό θέμα που άπτεται των εγγυήσεων» είπε ο Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top